Insiderski izvori iz MUP-a Republike Hrvatske tvrde da je hakiranje portala Kamenjar.com izvedeno od strane forenzičara policije a razlog poduzimanju ovih protuzakonitih aktivnosti je članak objavljen o dekanu Visoke policijske akademije Jošku Vukosavu koji je objavljen na spomenutom portalu, javlja Poskok.info.

-Izravan nalog za hakiranje portala Kamenjar.com dao je sam vrh Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske a razlog je objava informacija o vikendicama u posjedu dekana Visoke policijske škole Joška Vukosava i napisi o sprezi određenih struktura u Mostu i osoba bliskih bivšem ministru Ranku Ostojiću – tvrdi insiderski izvor blizak vrhu MUP-a, dodajući kako su ove aktivnosti izveli forenzičari MUP-a.

Prema ovom izvoru, u Visokoj policijskoj školi u Zagrebu i kabinetu ministra Vlaha Orepića zavladalo je opsadno stanje kada je  spomenuti portal objavio vijest da dekan Visoke policijske škole Joško Vukosav posjeduje čak tri kuće za odmor, navodeći da su u jednoj od njih organizirane zabave najviših dužnosnika MUP-a o čemu navodno postoje fotografije i video zapisi.

Sudeći prema tekstu koji je objavio Kamenjar, dekan Joško Vukosav posjeduje kuću za odmor u Plaškom, s bazenom i iznimno lijepim pogledom na zalazak sunca.

– Prema informacijama potvrđenih iz više izvora vlasnik ove prekrasne kuće za odmor je dekan  Visoke policijske škole Joško Vukosav,  jedan od najbližih suradnika bivšeg ministra Ranka Ostojića. Prema dostupnim informacijama do kojih smo došli istražujući ovu temu, ovo je navodno samo jedna od kuća za odmor u vlasništvu ovog visokopozicioniranog policijskog dužnosnika. Prema tvrdnjama dobro obaviještenih izvora, aktualni dekan Policijske akademije posjeduje još jednu kuću za odmor u Lici te jednu u Tuhelju – stajalo je u tekstu koji je silno razljutio dekana Joška Vukosava i ministra Vlahu Orepića.

U spomenutom su tekstu izneseni i navodi o suradnji kadrova Ranka Ostojića i aktualnog ministra Vlaha Orepića

-Hrvatskoj javnosti također je skoro nepoznata činjenica da je Joško Vukosav nesuđeni kandidat MOST-a za ministra policije. Na Jošku Vukosavu kao ministru iz kvote Mosta insistirao je Nikola Grmoja ali ga je Božo Petrov u konačnici prekrižio, i odlučio se za Vlahu Orepića, zbog Vukosavove prevelike bliskosti Ranku Ostojiću. Sudeći prema tvrdnjama naših sugovornika, upravo je to ključni razlog za odmak Nikole Grmoje od državne politike i povratak u Metković, gdje će lokalne izbore i moguću kandidaturu za gradonačelnika dočekati kao zamjenik aktualne gradonačelnice Katarine Ujdur – objavio je ovih dana portal Kamenjar.

Komentirajući najnovije događaje u MUP-u predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u jučerašnjem razgovoru s novinarima najavio skore smjene u Ministarstvu unutarnjih poslova.

>>HRsvijet tjednima meta danonoćnih hakerskih napada - evo dokaza

Podsjetimo, potpuno isto dogodilo se portalu HRsvijet u jeku predsjedničke  kampanje kada je zabilježeno više pokušaja hakerskih napada upravo iz MUP-a i još nekih institucija. Napadi su prestali tek onog trenutka kad su počinitelji javno raskrinkani.

 

Ladislav Roguljić