Uoči izvanrednih izbora u Gradu Vrgorcu mladom kandidatu HDZ-a Rudolfu Grljušiću sa svih strana stiže snažna potpora.

Skrb o braniteljima samo je jedna u nizu kvalitetnih i hvalevrijednih programskih okosnica budućeg vrgoračkog gradonačelnika, koju je kao iznimno važnu prepoznao i predsjednik HDZ-ova Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove generala Damir Krstičević, inače i sam Vrgorčanin.

General Krstičević uputio je tom prigodom video poruku u kojoj je istaknuo izniman ponos - heroj Domovinskog rata Davor Jović postat će, naime, osobni savjetnik budućega gradonačelnika Rudolfa Grljušića.

- Premda nije bio na prvoj crti bojišnice, Vrgorac je - u odnosu na broj stanovnika - jedan od gradova koji je dao najveći broj branitelja tijekom velikosrpske agresije. Upravo sam stoga - kao Vrgorčanin i general pobjedničke Hrvatske vojske - ponosan što će moj prijatelj i istinski heroj Domovinskog rata Davor Jović biti osobni savjetnik za braniteljska pitanja budućega gradonačelnika Vrgorca g. Grljušića - navodi general Krstičević u poruci potpore.

Hrvatski branitelji svojom su žrtvom zadužili čuvati trajno sjećanje na Domovinski rat, ističe general Krstičević i dodaje da će, stoga, izgradnja spomen-sobe uistinu biti doprinos očuvanju sjećanja na ponosne dane obrane i stvaranja Države.

- Veseli me vijest da će naš Rudolf i naš Davor zajedno urediti spomen-sobu koja će budućim naraštajima svjedočiti o golemom doprinosu vrgoračkih pripadnika i 4. gardijske brigade i 156. brigade Hrvatske vojske obrani i oslobađanju Domovine - zaključio je proslavljeni zapovjednik legendarne 4. gardijske brigade u svojoj video poruci.

Podsjetimo, Rudolf Grljušić je 28-godišnji inženjer građevinarstva koji je napustio stabilan posao s mjesečnom plaćom od 38 tisuća kuna u Australiji te se na poziv obnovljenog Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca - predvođenog novim predsjednikom Antom Markotićem - odlučio upustiti u utrku za gradonačelnika ovog grada.

 

J. Z.