„U tunelu usred mraka sija zvijezda petokraka“ pjevuši ministar pa istraga pod takvom svjetlošću ne bi smjela i ne može tapkati u mraku; za Rankovića Ostoju petokraka se nije nikad ugasila.

No čim je operativnom obradom stotinjak osumnjičenih policija napipala moguće počinitelje, a to nisu ni ustaše ni HDZ-ovci, ministar je počeo prevrtati očima i muljati kao da se pred umirovljeničkom komisijom sprema u prijevremenu mirovinu. Čak se pomirio i prihvatio da ga proglase blaziranim nesposobnjekovićem i da mu se rugaju, već kruže vicevi; na sve pristaje samo da ne obznani počinitelje i razbije partijsku omertu. Nema imena osumnjičenih isto kao kod četničkog ustašovanja za vrijeme nogometne utakmice Italija – Hrvatska lani na San Siru. Mi smo istrenirani, čim nema imena ili samo inicijali, znamo da su počinitelji četnici na koje misli SOA u svom izvješću. U međuvremenu je ministar skoknuo malo na Tjentište. Dobro obavješteni tvrde - u potrazi za crtačima svastike.

Ako pak doista ne može do počinitelja, a jednako je tako neuspješan i nesposoban kod pronalaženja „atetntatora“ govnima na piskarala Tomića, neka se prestane prenemagati i neka cijeli slučaj poljudske svastike prepusti SOA-i. Služba je u svom godišnjem izvještaju za 2014. godinu jasno napisala da je u Hrvatskoj i u tzv. regionu na djelu proces umrežavanja i pregrupiranja četničkih skupina. Takav proces znači samo jedno: združeni napad SDPartije i četnika na „fašizaciju“ Hrvatske.

Svastika je bila znak nacističke partije Njemačke; isti je zaštitni znak Nedićevih i Ljotićevih nacista poznatim pod imenom četnici. Četništvo je srpsko-srbijanski oblik nacizma, a kukasti križ je znak Nedićeve i Ljotićeve nacističke Srbije. Crtanje svastika po Hrvatskoj je četnička provokacija i pokušaj zapišavanja „srpskih zemalja“ po Hrvatskoj. Samo je četništvo i toliko raspomamljeno mržnjom prema neovisnoj i suverenoj Hrvatskoj da toliko želi nauditi HNS-u pa je u San Siru prošle godine izvelo ustaški scenarij, a sada po Hrvatskoj crta svastike ne bi li kompromitiralo hrvatski nogomet i hrvatsku državu. Usput se silno trse pomoći svojoj bratskoj srpsko-hrvatskoj vladi, na čelu sa Vesnom Pusić i Zoranom Milanovićem, u borbi protiv „fašizacije“ Hrvatske.

Ni samog izvršitelja ne treba daleko tražiti, barem ne za neko vrijeme dok ne odleprša u Novi Zeland! Odlazeći Zoran Stevanović, onaj isti koji se svim silama već godinama upire preko nogometa kompromitirati Hrvatsku i proglasiti je ustaškom državnom tvorevinom. Već je dobio useljeničke dokumente za Novi Zeland (obitelj mu je već stiga tamo) i sada po nalogu svog mentora Željka Jovanovića zadnjom bakljom prije odlaska pali lomaču hrvatskom nogometu.

Dakle, kukastom iglom SDPartija i četnici kukiče svastike po Hrvatskoj.

 

L. C.