Vrlo su interesantne neke izjave bivšeg premijera gospodina Zorana Milanovića. S jedne strane predstavlja se puku kao humanist koji se bori za opće dobro, a s druge strane prijeti kako će stvoriti pakao.

Osoba koja izjavi takvo što sasvim sigurno je dvolična ili potpuno izgubljena u vremenu i prostoru. Naznake ovakvom ponašanju mogli smo vidjeti još davno prije iz izjave; „Mi ili oni“. U narastajućem bijesu uzrokovanom saznanjem kako će na slijedećim izborima biti gubitnik počeo je prijetiti u maniri španjolskog borca parolom „Non pasaran“. A što ona znači?

Treba li ona možda kao i davne 1936. u Španjolskoj učvrstiti hrvatske komuniste i njihove sljedbenike za odlučujuću bitku protiv „fašizma“? A gdje je to fašizam u Hrvatskoj? On živi još jedino u njihovim glavama. Njegovo zazivanje, baš onako kako su to činili posljednjih desetljeća, trebalo bi opravdati sva sredstva koja će upotrijebiti kako bi tobože spasili Hrvatsku i svijet od fašizma i zla koje im prijeti. To je ideološki obrazac zločinačkog politbiroa KPJ koji je pretvorio Jugoslaviju, a pogotovo Hrvatsku u tamnicu naroda i unesrećio preko 3 miliona ljudi. Čini se da bi gospoda opet htjela uporabiti isti obrazac u svrhu ponovnog dolaska na vlast pa iznova počinju s progonom nepostojećih fašista. Gubitkom vlasti ostali su bez sinekura u kojima su uživali desetljećima pa ih je to tako strašno razjario da su potpuno izgubili kontrolu. Etiketiranjem nove legitimno izabrane Vlade, njezinih ministara i Hrvatskih branitelja (filo)fašistima stvarno su prešli sve granice i time bi se trebale pozabaviti nadležne institucije.

Na poštenog i cijenjenog znanstvenika gospodina dr. Zlatka Hasanbegovića stvorili su pravu medijsku harangu jer je isti štitio pravedni svjetski antifašizam od stravičnih zločina koje su Tito i njegova armija počinili pod maskom antifašizma. Bez prava na pošteno suđenje i obranu likvidirali su sve neistomišljenike među kojima djecu, žene, stare i nemoćne pa ih tajno pobacali u jame, rudarska okna ili spilje (Beliburg, Huda jama, Jazovka, Maceljska šuma i još mnoga druga stratišta od ukupno 1700 poznatih). Tim zločinima došli su na vlast i ostvarili potpunu kontrolu na prostoru Jugoslavije. Mogu li se počinitelji tih stravičnih zločina zvati antifašistima? NE, sasvim sigurno NE. Pogledajte što o tom antifašizmu kaže francuski književnik Christophe Dolbeau u svojem tekstu „Hrvatska 1945. : obezglavljena Hrvatska (Komunistički aristocid nad Hrvatima)“. Termin aristocid preuzeo je od Thomasa Jaffersona koji njime imenuje istrebljenje političke, znanstvene i kulturne elite koja bi trebala upravljati društvom.

Dolaskom demokracije nakon 1990. konačno se javno progovorilo o zlu koje je Hrvatskom narodu učinila komunistička partija čiji su oni slijednici. Ako se to spomene odmah insinuiraju kako bi neki htjeli provesti reviziju povijesti. Da, upravo to treba učiniti jer se nažalost i danas uči povijest koju su pisali partijski ideolozi zamjenjujući istinu lažima i tako stvorili povijest po potrebi partije. Hrvatski narod ima pravo saznati i reći istinu o strahoti koju mu je učinila komunistička partija u zajednici s velikosrpskim hegemonima i tiranima. Sasvim sigurno će ta istina smetati počiniteljima zala te će se na sve moguće načine boriti protiv svih koji ju žele iznijeti. Neki od njih još uvijek strahuju od ruke pravde zbog počinjenih ratnih i poratnih zločina, neki od njih se boje sramote koju bi doživjeli kada bi se saznalo kakvo zlo su počinili njihovi očevi, a neki od njih redoviti su posjetitelji svih skupova na kojima se veliča njihov idol – Josip Broz Tito i svi zločini koje je počinio.

Pravda treba biti zadovoljena. Upravo radi toga Hrvatska kao članica EU mora postupiti u skladu s Rezolucijom vijeća Europe broj 1481/ 2006. kojom je EU osudila komunistički i druge totalitarne režime. Hrvatska to nažalost do današnjeg dana nije učinila. A kako bi to mogli učiniti oni koji su slijednici njihove ideologije i imovine otete narodu. Dan danas polažu pravo na komunističke arhive i jedino oni mogu dati dopuštenje za uvid u njih. Ako su oni stvarni vlasnici tih arhiva onda su i vlasnici zločina koje ti arhivi skrivaju. Tko zna koliko dokumenata iz te arhive je do sada uništeno radi skrivanja istine.

Od dolaska na vlast, postupno su u sve institucije društva uhljebili svoje jastrebe i špije kako bi umreženi lakše ostvarili potpunu vlast nad hrvatskim narodom. Raspadom Jugoslavije kao tamnice naroda nisu se raspale i obavještajne službe koje su potom među narodima posijale mržnju s ciljem daljnjeg vladanja na ovim prostorima. Te službe ne samo da nisu nestale već su ojačale i čvršće se umrežile na cjelokupnom prostoru ex Jugoslavije te pružaju svu potrebnu potporu komunistima u borbi za povratak na staro. U savez bi ušli i sa crnim vragom samo da očuvaju vlast i položaje. To potvrđuje i nedavna prijetnja paklom koju je izrekao njihov vođa. Od dolaska na vlast pa sve do gubitka vlasti 2016. bavili su se jedino ideologijom blateći političke protivnike, a svojim neznanjem i nesposobnošću urušili su gospodarstvo, povećali dugovanja i nezaposlenost, a kreditni rejting bacili u smeće. Na sreću narod je to prepoznao i povjerio vlast snagama koje su spremne napraviti zaokret i provesti reforme kojima će se oporaviti gospodarstvo i osigurati viši standard.

Gospoda iz kukuriku koalicije ne žele priznati svoj poraz i voljom naroda legitimno izabranu Vladu pa započinju stvaranje kaosa po načelu: „Svaki tjedan - prosvjed jedan“. Prije par dana okupili su se pod okriljem noći (kako bi njihov identitet ostao nepoznat) ispred Crkve sv. Marka i započeli lov na vještice. Vrlo je interesantno kako su se okupili upravo ispod povijesnog hrvatskog grba koji započinje bijelom bojom premda im taj naš stari hrvatski grb smeta baš kao i sve ostalo Hrvatsko. Nisu došli u crkvu moliti jer u Boga ne vjeruju. Mislim kako bi bilo bi bolje da su se okupili na hipodromu. Razularena masa nosila je hrpu parola ispisanih ideološkim parolama naučenim u političkoj školi u Kumrovcu. Pljuštale su uvrede i etikete baš onako kako im to već dugo svojim primjerom pokazuje njihov lider. Demagogijom obrađena masa došla je kako bi pomogla svom šefu u borbi za povratak na vlast. Ideološko slijepilo zatvorilo je njihove oči pa jadnici ne vide kako su iz manipulirani i kuda vodi to njihovo divljanje. Dok su oni Trgom Sv. Marka širili govor mržnje njihov vođa sjedio je u toploj sobi i trljao ruke od zadovoljstva. Njegovo obećanje o stvaranju pakla započelo je stvaranjem kaosa na svakom mjestu i na svaki način.

Svjedoci ste blokade rada Hrvatskog Sabora s nametanjem ideoloških barikada i govora mržnje. Njihova je želja stvoriti kaos u Saboru, kaos na ulici, kaos u institucijama. Gospodo reciklirani komunisti prekinite isti tren s opasnim ponašanjem koje vodi u sukob. Hrvatskom narodu je dosta tiranije i zla. Dosta je sukoba i vraćanja u povijest. A vi gospodo zastupnici polaganjem prisege pri aktiviranju mandata obvezali ste se časno služiti Domovini, a ne stvarati kaos i bilo kome prijetiti paklom. Ako to niste u stanju bilo bi bolje da odmah odstupite.

 

Zoran Čapalija - Čaplja