Čelnik srpske nacionalne manjine, odnosno Srpskoga nacionalnog vijeća, dr. Milorad Pupovac, koji je nakladnik srpskoga tjednika Novosti, ne vidi ništa sporno o provokacijama toga lista koje se obično svode na protuhrvatske poruke te ih svodi na satiru.

Kada se, dakle, Pupovčev list izruguje s hrvatskom himnom, kada objavljuje karikature hrvatskoga vojnika kako pije krv jednoj ženi, zatim kada se izruguje s pokličem 'Oba su pala' ili objavljuje srp koji reže vrat Marku Perkoviću Thompsonu, sve to Pupovcu nije govor mržnje, nego obična satira.

>>Pupovčeve velikosrpske "Novosti" opet u službi agresora

Prošloga tjedna njegov list podvalio je fotografiju ministra kulture Zlatka Hasanbegovića predstavivši je hrvatskoj javnosti kao ustašku. Premda je na slici staroj više od 20 godina više nego očigledno da tadašnji student Hasanbegović na glavi ima kapu sa stiliziranim hrvatskim grbom, a nikako s ustaškim grbom, Pupovčeve Novosti su objavile fotografiju ministra 's ustaškom kapom'.

>>Ivan Pepić: Medijske operacije Feralove bojne

Milorad Pupovac pije krv hrvatskoj državi i hrvatskome narodu na trošak hrvatskih poreznih obveznika i nitko mu se ne uspijeva suprotstaviti.

Naravno, pitanje je s kojim moralnim pravom Pupovac može uopće bilo komu dijeliti političke lekcije s obzirom na njegov vrlo problematičan odnos prema hrvatskoj državi, hrvatskim vrijednostima i hrvatskoj povijesti. Na stranicama Hrvatskoga tjednika tijekom prošlih godina prilično su rasvijetljeni lik i djelo dr. Milorada Pupovca, njegova potkopavajuća uloga u zadnjih dvadesetak godina i manifestacije nemirenje s hrvatskom državom, a onda i dodvoravajuća dimenzija prema svim vlastodršcima kako bi što više unovčio svoju poziciju čelnika nacionalne manjine.

Tijekom ovih desetljeća, nekažnjeno je klevetao Hrvatsku, u domovini i svijetu, tajno surađivao s agresorima, trošio sredstva na način zbog kojega bi svaki drugi hrvatski državljanin, hrvatske i srpske nacionalnosti, završio iza rešetaka, lagao, izmišljao, dramatizirao, ustajao protiv hrvatskih žrtava, stajao uz srpske agresore, obnavljao četničke manifestacije (Srb), prezirao hrvatske obljetnice (Oluja), zagovarao nacionalnu segregaciju u vukovarskim školama.

>>Ugovorom sa Pupovčevim SNV-om potpisanim 31. prosinca 2015. nezakonito opterećen proračun Oreškovićeve Vlade

Pupovac je i tijekom agresije na Hrvatsku tajnim putovima posjećivao svoju obitelj na okupiranom prostoru. Fotografija njegova susreta s bratom u mjestu Ceranje Donje kod Benkovca 1993. dovoljno govori o tomu. Svi Hrvati su do tada bili protjerani, uključujući i susjede u tome mjestu.

Pupovčeva obitelj nije se proslavila u tome ratu. Dva su mu brata bila u redovima agresorske vojske. U početku agresije, srušena je kuće 50-ak metara od rodne Pupovčeve. Dvoje starijih supružnika Hrvata, Kruneš, ostali su živi jer su bili u podrumu u vrijeme rušenja kuće. Pupovčevi roditelji i braća nisu ni na koji način izrazili solidarnost niti se uopće obratili Krunešima.

Po oslobođenju u Oluji 1995. godine, u Pupovčevoj kući pronađene su fotografije koje ekskluzivno objavljujemo. Uz već poznatu fotografiju Milorada Pupovca u i njegova brata, koji je odjeven djelomično u vojnu odoru, tu su i fotografije susreta agresorskih vojnika s predstavnicima pravoslavne crkve i civilne okupacijske vlasti u Benkovcu, zatim njihova susreta s predstavnicima Unprofora, zajednički objedi, molitve. Fotografije nisu, ili nisu sve, nastale u Pupovčevoj rodnoj kući u Ceranjama Donjim kod Benkovca, ali su u njoj pronađene i svjedoče o potpunoj orijentaciji njegove obitelji protiv Hrvatske, odnosno angažiranosti na agresorskoj strani.

S obzirom na tu činjenicu, s obzirom na činjenicu da je i sam Milorad Pupovac tajno podupirao svoju obitelj i neprijateljsku stranu, imamo li i mi danas pravo , kad on sustavno proizvodi provokacije, pitati nije li vrijeme za preispitivanje toga paradoksa da netko tko je protiv ustrajno Hrvatske bude pomazanik hrvatske vlasti.

 

Hrvatski tjednik