Nekadašnji novinar i svojedobno član izbornog stožera Ive Josipovića, Davor Huić, novi je savjetnik premijera Tihomira Oreškovića.

Uz bivšeg Josipovićevog savjetnika Stjepu Bartulicu, koji je zadužen za vanjsku politiku, ovo je već drugi premijerov savjetnik koji dolazi iz istog kruga. Huić, inače bivši novinar Reutersa koji je ujedno i suosnivač udruge poreznih obveznika Lipa i suvlasnik agencije Briefing - koju se u javnosti spominje po izradi naručenih anketa, preuzima mjesto posebnog savjetnika Tihomira Oreškovića za unutarnju politiku.

Hujić je u prvoj predsjedničkoj kampanji bio član izbornog stožera Ive Josipovića, u kojem je 2009. godine radio kao savjetnik za odnose s medijima. Međutim, iz kampanje se tada morao povući nakon što se u javnosti pojavila analiza zastupljenosti predsjedničkih kandidata na HRT-u, koju je izradila upravo njegova agencija, pa se to protumačilo kao mogući sukob interesa, zbog čega ga se Ivo Josipović morao odreći.

Informaciju o 'transferu' u Banske dvore potvrdio je sam Huić putem objave na društvenim mrežama.

-Prihvatio sam poziv premijera Oreškovića da se priključim njegovom timu u ulozi posebnog savjetnika za unutarnju politiku. Ovo je prilika da svojim znanjem i iskustvom izravno doprinesem promjenama koje su nužne Hrvatskoj, a za koje sam se godinama javno zalagao - istaknuo je Huić.

Podsjetimo, nakon Stjepe Bartulice i Jakše Puljiza, Davor Huić je već treća osoba koja u kabinet Tihomira Oreškovića dolazi iz krugova Ive Josipovića i Zorana Milanovića.

Sudeći prema insiderskim informacijama ovo neće biti i kraj transferima iz kruga Josipovićevih savjetnika. Kako neslužbeno doznajemo, Tihomir Orešković razgovarao je ovih dana i sa Markom Rakarom, čije je ime također vrlo ozbiljna opcija za dolazak u Oreškovićev savjetnički tim. Podsjetimo, riječ je o nekadašnjem Josipovićevom osobnom savjetniku čije se ime godinama povezuje s nezakonitom objavom registra branitelja.

 

M.M.