Komentirajući izjavu aktualnog gradonačelnika Osijeka i jednog od utemeljitelja HNS-a, Ivice Vrkića, o ponudi koju je svojedobno imao od Tomislava Karamarka, nekadašnja HRT-ova urednica Hloverka Novak Srzić ocijenila je kako je to bio siguran put za ostanak Ive Josipovića na vlasti.

-U danima kada joj zbog posjeta Aleksandra Vučića pokušavaju rušiti rejting uoči novih predsjedničkih izbora, neki podsjećaju kako je tijesno pobijedila autora kompozicije Ars Diaboli, meštra Ivu Josipovića. Sada znamo. Da Ivica Vrkić nije odbio Tomicu Karamarka Diaboli bi još vladao Hrvatskom. Istina je ljekovita i zato hvala osječkom gradonačelniku i naravno… Petru Štefaniću - napisala je popularna Hloverka u autorskom članku objavljenom na portalu Dnevno.hr.

Podsjeća da je Ivica Vrkić objavio ono što je Tomislav Karamarko dugo skrivao a što su mediji svojedobno i objavili.

-Karamarko je, umjesto Kolinde mene htio za predsjednika Hrvatske – otkrio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, Petru Štefaniću na N1. Istina liječi, premda su upućeni to znali, premda je to Globus svojedobno i objavio. Ivica Vrkić je obznanio ono što je Tomislav Karamarko dugo skrivao - navodi Hloverka.

Ivicu Vrkića, koji je svojedobno bio ravnatelj HRT-a, kao i njegovog nekadašnjeg suradnika Matu Radeljića, koji je posljednjih godina angažiran kao Karamarkov izbor u najužem timu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, "počastila" je onim već legendarnim izrazom "Pipl mast trast".

-Vrkić je, tvrdi, odbio prijatelja Karamarka, jer smatra da bez znanja engleskog jezika ne može biti predsjednik Hrvatske. „Hrvateki“ (izraz preuzet) se uvijek više impresioniraju znanjem engleskog nego li hrvatskog jezika, pa to nije loše zabilježiti u Danima materinskog jezika. Pipl mast trast Vrkiću i njegovom tadašnjem bliskom pobočniku Mati Radeljiću, današnjem savjetniku predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović - britko analizira nekadašnja urednica "Otvorenog".

Plenkoviću tek sad treba ozbiljan stručnjak za kriznu komunikaciju

Nije ostala dužna niti nekadašnjem voditelju Josipovićeve kampanje, Krešimiru Macanu, koji je trenutačno angažiran u Uredu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

-U HTV-ovoj Temi dana ministrica (Murganić), po katastrofalno lošem savjetu Vladinog kriznog komunikatora, neuspješno pokušava Strmotu optužiti da je upravo on zbog svoje mladosti odgovoran za folklor.

Krizni PR dodatno je produbio krizu, kao što su neki i najavljivali, Plenkoviću će tek nakon stupanja na dužnost novog savjetnika zaista trebati ozbiljan stručnjak za kriznu komunikaciju.

Ili kako je to Šprajc majstorski sažeo: „Od hrvatske Vlade bolji krizni PR ima svaka ćevabdžinica na Trešnjevci.“ - napisala je Hloverka Novak Srzić komentirajući potez mladog demografa Strmote i reakciju ministrice Nade Murganić.

 

R.H.