Geopolitička pozadina zbog čega je antifa srdita, ogorčena i zgoržena nije toliko politička ljubav prema Švedskoj i švedskim borbenim zrakoplovima JAS Gripen, koliko god je za komunističke ljevičare Švedska bila i ostala uspješna kapitalistička zemlja u socijalizmu?! Njihova je panika izazvana nečim drugim.

Ta simpatija prema Švedskoj ide još iz propale Titine Jugoslavije. Sintagma „uspješna kapitalistička zemlja u socijalizmu“ zvuči kao logički nesporazum, međutim jugoslavenski su komunisti na Švedsku gledali kao na uspješni socijalistički projekt, Jugoslaviju u budućnosti. Činjenicu da je Švedska parlamentarna kraljevina, demokratska zemlja s dubokim osjećajem za privatno vlasništvo, a ne komunistička tiranija, uvijek im je nekako promicala.

Antifa bi najviše željela da je Republika Hrvatska kupila bilo koje zrakoplove – naravno ruski MIG-ovi su im nedosanjani san – samo ne zrakoplove Izraelske proizvodnje/dorade. Zapravo za antifu je Republika Hrvatska bez zrakoplovstva, pješaštva, topništva... Hrvatska bez vojske, Hrvatska na leđima i bespomoćna najbolje moguće riješenje. No, kad se već trebalo nabaviti zrakoplove to su onda mogli biti i novi i polovni, i zrakoplovni otpad; isto tako i borbeni zrakoplovi američke, i britanske, i francuske, i kineske proizvodnje, samo ne izraelski! Zašto?

Kupnjom izraelskih F-16 Block C/D Barak, Hrvatska je potvrdila ne samo sjajne gospodarske, već i vojne odnose s državom Izrael. Komunističkom umu razoraznih pusića, josipovića, mesića, krausa, prelevića, goldštajna, bernardića... to je potpuno neprihvatljivo i povijesno neostvarivo savezništvo. Taj savez države Izrael i Republike Hrvatske u njihovim je komunističkim mozgovima odjeknuo poput giga eksplozija. Njihov se svijet komunizma i Pokreta nesvrstanih potpuno urušio, a za čelništvo židovskih općina u Hrvatskoj i lažne hrvatske Židove to je prava izdaja za državu Izrael. Ne mogu zamisliti da je „ustaška“ Hrvatska postala vojni partner države Izrael! Apage Satanas.

Svojim inzistiranjem na "ustaškoj" Hrvatskoj ispali su zlonamjerne bitange i agitpropovski lašci. To znači da izraelski povjesničari, političari i državnici itekako znaju kako je tekao II. svjetski rat, tko je što radio i nije radio u tom ratu i država Izrael nije nasjela agitpropovskim nadripovjesničarima poput oca i sina Goldštajn i njihovih epigona. Nije nasjela ni „domaćim Izraelcima“ u Hrvatskoj koji i dalje žive u komunističkoj Jugoslaviji. Izraelska vlada i njen predsjednik, Benjamin Netenyahu itekako dobro razlikuju okolnosti pozdrava „Za dom spremni“ u II. svjetskom ratu i u Domovinskom ratu.

Komunisti i Srbi nisu nikad željeli postati politički Hrvati, nisu nikad prihvatili Hrvatsku za svoju domovinu i neprestano opstruiraju i sabotiraju politički i gospodarski život Republike Hrvatske. Njima se, nažalost, priključilo i komunističko rukovodstvo u židovskim općinama u Republici Hrvatskoj. Time je njih nekolicina dokazala da nije riječ o čelnicima židovskog naroda u Hrvatskoj, već o okorjelim komunistima i jugoslavenskim manipulatorima.

Država Izrael dobro poznaje stariju i noviju povijest i zna što se događalo u Domovinskom ratu; zato je sebi odabrala za partnera i vojnog saveznika pobjedničku vojsku, pouzdanog člana NATO saveza – i nije pogriješila. Preko stotinu Hrvata proglašeno je Pravednicima među narodima, Židovi su po „Starom zavjetu“ naša seniorna braća i Hrvati ih kao takve objeručke prihvaćaju.

Nije važno jesu kupljeni najbolji zrakoplovi i je li ostvarena najbolja moguća kupovina, a sigurno jest jer su izraelski zrakoplovi u ratu „provjerena roba“, a ne samo dobri na aeromitinzima. Važno da su hrvatska i izraelska braća zajedno na našem nebu ....

 

Damir Nuić