SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u ponedjeljak navečer na svojem Facebook profilu objavio je dvije fotografije za koje navodi da su snimljene istoga dana u poslijepodnevnim satima u Poreču.

Iz objavljenih fotografija je vidljivo da je bivši hrvatski premijer i nekadašnji čelnik SDP-a Zoran Milanović u društvu sa suspendiranim članovima vodstva SDP-a.

Osim Željka Jovanovića, u društvu s Milanovićem su i Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Vedran Babić, suspendirani članovi Predsjedništva SDP-a. Prema navodima, do susreta je došlo u poznatoj porečkoj konobi.

 Kako je aktualni predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, pozvao Ivu Josipovića da se vrati u SDP, okupljanje suspendiranih članova vodstva SDP-a, inače odreda osoba bliskih Zoranu Milanoviću, koji su mahom kritičari aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića, može se promatrati i kao mogući razgovor o budućnosti SDP-a ali i predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića.

Podsjetimo, posljednjih dana se sve otvorenije čuju tvrdnje kako iza otvaranja niza medijskih afera koje su dovele najprije do sukoba u SDP-u, a nedugo zatim i u HDZ-u, stoji skupina okupljena oko Ive Josipovića. Prema tvrdnjama dobro informiranih izvora primarni Josipovićev cilj je povratak na Pantovčak, dok je dolazak na čelo SDP-a i moguća utrka za premijerskom pozicijom označen kao sekundarni cilj.

 

R.H.