Davor Ivo Stier i Miro Kovač, mogući kandidati za predsjednika HDZ-a na predstojećim unutrstranačkim izborima, slažu se u ocjeni da je HDZ-a već na europskim izborima i u prvom krugu predsjedničkih izbora morao čuti poruke birača

Saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier izjavio je da HDZ mora čuti što su mu birači rezultatima predsjedničkih izbora poručili.

- Moramo čuti što su nam birači poručili. Već na europskim izborima i u prvom krugu predsjedničkih izbora poslali su nam jasnu poruku. Što se tiče političkog identiteta HDZ-a i što se tiče borbe protiv klijentelizma, na tome ćemo raditi i ponovno ćemo stati na noge, rekao je Stier novinarima.

Kovač: Grabar-Kitarović je platila cijenu za politiku HDZ-a

I Miro Kovač smatra da je Kolinda Grabar Kitarović platila cijenu za politiku HDZ-a.

-Na neki način Grabar-Kitarović je platila cijenu za politiku HDZ-a. Ovo je poruka HDZ-u i našoj kandidatkinji i mi ćemo morati neke stvari promijeniti ako želimo pobijediti, to je jasno, rekao je predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, Miro Kovač.

Kao i Stier, i Kovač smatra kako je očito da su birači u Hrvatskoj, posebno birači HDZ-a i desnoga centra koji su tradicionalniji i konzervativniji, drugi put poslali jasnu poruku nakon izbora za Europski parlament.

- Ta se poruka, čini mi se, nije dovoljno shvatila u HDZ-u i zato danas imamo ovakav rezultat, koji je za nas loš. On nije pobjednički i mi ćemo u HDZ-u neke stvari morati promijeniti kako bismo bili spremni za parlamentarne izbore. Na ovakav način ne možemo ići na parlamentarne izbore, naglasio je Kovač koji je čestitao Zoranu Milanoviću na izglednoj pobjedi.

 

M.M.