Američki State Department upozorio je svoje državljane, koji planiraju putovanja u BiH, na moguće terorističke napade u ovoj državi, prenose mediji u BiH.

-Terorističke skupine nastavljaju s planiranjem mogućih napada u Bosni i Hercegovini. Teroristi mogu napasti uz malo ili bez upozorenja, ciljajući turističke lokacije, transportna čvorišta, tržnice ili tržne centre, prostorije lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogomolje, parkove, glavne sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, zračne luke i druge javne površine - stoji u objavi na stranicama State Departmenta o sigurnosnom stanju, a tiče se putovanja u u BiH, koje je objavljeno 10. siječnja 2018 godine.

State Department upozorio je 12. siječnja svoje državljane koji planiraju putovanja na Kosovo da budu dodatno oprezni zbog terorizma.

-Terorističke skupine nastavljaju planirati moguće napade u regiji Balkana, uključujući i Kosovo - navedeno je u priopćenju koje je prenijela i američko veleposlanstvo u Prištini.

Podsjetimo, predsjednik Građanske inicijative 'Srbija, demokratija, pravda' (SDP) Oliver Ivanović ubijen je u utorak u atentatu u Kosovskoj Mitrovici.

 

M.M.