Što hoće premijer Plenković muči mnoge misleće Hrvate, ali nitko nema snage da se suprostavi njegovoj prikrivenoj, pogubnoj i izdajničkoj politiki koja goni Hrvate iz Hrvatske. Mada je svojim izjavama i odlukama više puta dokazao da je kao političar bahat i samo razmišlja o svojok karijeri, te se sluganski klanja uzvišenim europskim komesarima, ali ne i svojim kmetovima.

Međutim, ovaj mentalno lijen te politički i demokratski nepismen narod ne može o tome ništa znati jer mu informacije uskraćuje vlast i mediji služeći se lažima, podmetanjima, šutnjom i poslušnošću, a možda i ignorancijom koja ima svoje korijene u komunističkoj svijesti. Isto će u budućnosti činiti današnja oporba, ako ikad dođe na vlast, jer danas u Saboru iznosi besmislice koje vrijeđaju razum mislećeg čovjeka, a pomoću njih se pokušava prikriti komunističke zločine. Mnogima prošlost ne znači ništa jer razmišljaju kao Ann Rand.

Međutim, prošlost je temelj sadašnjosti i budućnosti. Ako je prošlost lažna, onda je i nada lažna. Zbog toga moramo istraživati i otkrivati prošlost jer iza kontrolirane šutnje se skrivaju zločinci, kriminalci i lopovi među lokalnim i državnim političarima. Javnost mora biti informirana da bi donijela razumnu odluku. Takvu informaciju ne uskraćuju nam samo političari nego i mediji, pa na temelju te spoznaje možemo reći da i među novinarima ima također kriminalaca i lopova koji svoj kriminal i lopovluk prikrivaju ideologijskim tekstovima iz ''humanističke'' škrinje.

O čemu nas može informirati Mirko Galić, komunistički aparatčik, koji ponovno preko medija nameće nauk Partije, promičući opravdanost partizanskih i četničkih zločina nad Hrvatima. Tko i zašto ga je vratio u novinarstvo na sličnu funkciju koju je obnašao gotovo punih 50 godina? No, jedno je sigurno da ne može biti novinar u demkoraciji jer njegove komunističke uloge su bile obmanjivanje javnosti. Izgleda da to čini i danas. Novinari, iznad svega, moraju biti moralni i pošteni ljudi. Možemo li to reći za Pavićeve i danas Hanzine pulene ili Feralove mudrace koji danas pišu za srbske Novosti. Ima ih itekako bogatih, ali nitko ne postvalja pitanje kako su se oni obogatili?

Samo sebičan, nerazuman i licemjeran političar može koalirati sa Miloradom Pupovcem nakon nekih nevjerojatnih otkrića o ''antifašističkom'' ratu, insinuacija o njegovom ponašanju i djelovanju prije balvanske pobune, te njegovoj ratnoj agenturi dok je nosio informacije o hrvatskoj vlasti četnicima u SAO Krajini uz pomoć prikrivenih udbaša i kosovaca u HDZ-u. Danas surađuje sa četnikom i predsjednikom Srbije Vučićem noseći mu informacije o potezima Plenkovićeve Vlade, a Plenković na to uopće ne reagira. Očito, Pupovac mu daje sugestije, a Plenković ih prihvaća, što nam otkriva Plenkovićevu nesposobnost da vodi državu. Može li razuman, odgovoran i pošten Hrvat podržati takovog premijera?

Čovjek koji izjavljuje da se kokarda ne može zabraniti u Hrvatskoj otkriva nam tko je, posebice ako traži da se zabrani poklič ''Za dom – spremni''. Što to znači? To znači da zbog ''grijeha'' ustaša Hrvati se nisu smjeli braniti od četnika i četničke JA i stvoriti svoju državu. Zar i ustaše nisu branili Hrvatsku od velikosrba i četnika? Najžalosnije je što to traži čovjek čija dva brata su bila u četnicima i izvršili agresiju na hrvatski narod i hrvatske domove pa se pitam ako i on ne pripada istoj organizaciji? Ustaše su branili Hrvatsku i njezin teritorij od četnika, velikoSrba i komunista, a rasističke zakone nisu mogle izbjeći jer ih nije izbjegla ni jedna država u Europi osim Britanije i Švicarske. Zar nam ovo ne otkriva ignoraciju nekih novinara? Zar rasisitičke zakone nije imala i Srbija? Štoviše, četnici su surađivali i sa talijanskim fašistima u Dalmacijii BiH, a već 1942. godine su smaknuli sve Žide u Srbiji. Malo je predugo zašutio nakon pravomoćne presude Karadžiću jer je navjerojatnije otišao po savjete u Banja Luku i Beograd.

Komunsiti i partizani su imali poklič ''Smrt fašizmu – sloboda narodu'', a ta ''sloboda narodu'' je uvela Hrvate u srbijansko ropstvo i uspješno izmišljanje ustaških zločina, a zbog toga smo izgubili više od milijuna Hrvata, što partiznaskim smaknućima i što iseljavanjem, u cvijetu mladosti u periodu od završetka komunističko četničkog i partizanskog rata do uspostave hrvatske države. Zar onda i poklič ''Za dom – spremni'' ne odražava želju Hrvata za svojom državom. To nije pozdrav nego poklič koji su branitelji koristili u obrani domovine od povampirenih i koljački raspoloženih četnika. Uz taj poklič se branila i obranila država Hrvatska protiv srbijanskog fašizma i fašističke JA. No, Plenkoviću smeta poklič na grbu HOS-a, čiji je grb legalan, jer bez hosovaca nikada ne bi imali slobodnu, demokratsku i nezavisnu državu Hrvatsku, a reagirao je tek na sugestiju velikoSrba Pupovaca u strahu da će bez njega izgubiti vlast. Što možemo oćekivati od čovjeka koji ne voli i nikada nije želio hrvatsku državu?

Neki hrvatski boljševici i neznalice hrvatski grb sa početnim bijelim poljem nazivaju ustaškim i fašističkim mada je bio raširan diljem Europe još u 10. stolječiu, a nastao je dosta ranije. To nam govori dosta o hrvatskoj civilizaciji koju Srbijanci pokušavaju oteti. Oteli su nam kirilicu, a umalo su i glagoljicu poglasili slavenskim pismom. Svejedno, ukrali su nam glagoljički početak i naziv tog pisma – ''azbuka''. Postoji hrvatski grb koji započinje crvenim poljem, ali neznalice ne znaju zašto? Stara hrvatska civilizacija je imala dvije kaste koje povijest poznaje kao feudalce i kmete. Međutim, te kaste su još bile poznate kao aristokracija i puk. Aristokraciju su činili obrazovani ljudi, a to su bili vladari, astrologičari, svećenici, učitelji i visoki časnici, a puk su činili ratari, stočari i trgovci. Međutim, hrvatski grb sa 64 (32+32) polja otkriva nam i čovjekove kromozome u ravnini, a neke od njih još nije otkrila genetika. Mnogi još ne znaju zašto se kromosomi međusobno razlikuju po obliku i veličini, a to ne znaju ni genetičari. Što znači hrvatski pleter genetičari još nisu odgonetali, ali kad odgonetaju mnogi će biti šokirani. U njemu se skrivaju tajne atoma i žive stanice, ali ne u svim nijansama. Kakve sveze onda ima hrvatski grb sa nacizmom i fašizmom?

Hrvatski novinari ne razumiju demokraciju i često siluju konzervativne i domoljubne političare jer sva njihova pitanja su politički obojena. Najmanje ih zanima istina, a najviše komunistička i jugoslavenska politička ideologija i propaganda. Slično se ponašaju tzv. ljevičari, koji su inače okorjeli boljševici, jer njihove debate u Saboru su bezvezne i mučne. Tko može slušati bedastoće te mentalno i duhovno nasilje Bernardića, Grbina, Marasa, Stazića, Jovanovića, Grmoje, Beljaka, Pernara, Sinčića, Petrova ili Bulja? Spomenuo sam samo one najgrlatije, a ništa drukčije se ne ponašaju drugi sabornici u Saboru, ako se tamo ikada pojave. Zadaća sabornika je da promiču ideje svojih birača nudeći ih u Saboru umjesto svoje idelogije, svakojakih gluposti i stalnog zahtjeva za rušenje vlasti koji ne mogu ostvariti bez sabornika iz večine. Povjerenje Vladi može samo pokrenuti grupa sabornika iz večine, a nikada manjinska oporba. To je mučenje, a nikako demokratsko vođenje politike u Saboru. Zbog toga bi bilo zdravo za hrvatsku politiku da se ukinu svi TV prenosi iz Sabora jer oni gone ljude dalje od politike i birališta. Za ovakvu ''demokraciju'' je odgovorna komunistička svijest koja se i dalje promiče na humanističkim fakultetima dok je običnom puku nameću lijevi ili jugoslavenski političari i novinari.

Premijer Plenković i dalje živi u Jugoslaviji jer ''čvrsto'' vjeruje da manjine moraju imati svoje zastupnike u hrvatskom Saboru zbog nerazumijevanja demokracije, njezinih načela i postupka stvaranja nacionalne države. Istovremeno negira pravo glasa hrvatskim državljanima koji žive u dijaspori ili iseljeništvu. U hrvatskom Saboru se nameće srbijanski jezik, mada Ustav nedvojbeno kaže da je u Hrvatskoj službnei jezik hrvatski. On ne zna ili ne želi znati da se stvaranjem države stvara nacija pa sve manjine u Hrvatskoj po nacionalnosti postaju Hrvati. Isto vrijedi za Hrvate u Srbiji, ali ne i u BiH. Manjine mogu čuvati svoje etničke običaje i jezik, ali svojim novcem umjesto novcem iz proračuna. Premijer preko manjina ruši državu dajući sve ovlasti Pupovcu koji to čini pljujući po hrvatskom narodu jer ga proziva i optužuje za nedjela koje su počinili četnici i komunisti. Zar nam ovo ne pokazuje da nas Plenković po uputama svojih europskih komesara vraća u balkansku kaljužu i zbog toga mi kao Hrvati moramo mu se suprostaviti na svim dolazećim izborima.

Podržat će ga jedino nerazumni i oportuni Hrvati, te potomci partizanskih zlikovaca, komunističkih ideologa, udbaša, kosovca i nekih jugo oficira, a to je razlog zašto je Plenković uništio SDP, partiju koja je nasljedila KPH i dobio nove glasače uz čiju pomoć će nas pokušati vratiti u zagrljaj Balkana i konačni nestanak. Partiju SDP nije trebalo zabraniti jer bi nestala sa političke scene samo da je.izvršena lustracija, a onda bi iz HDZ-a nestali mnogi udbaši i kosovci. Kad hrvatski narod shvati što mu je učinio Plenković, počet će cmizdriti, ali za sve će biti kasno i uzalud.

No, čini mi se da je hrvatski narod dosta toga shvatio nakon izbora u Liki i Iloku, ali nisu shvatili oni koji će izgubiti sve svoj privilegije u HDZ-u nakon samovolje Plenkovića. On je to donekle shvatio, ali ne želi priznati da gubi političku moć jer ne shvaća promjene koje se događaju u hrvatskoj svijestii, posebice kod hadezeovskih birača. HDZ-u su potrebne velike promjene ili će HDZ nestati sa političke scene kao SDP, što će biti tragedija za koju su odgovorni Brkić, Stier, Kovač, Culaj i drugi lažni konzervativci i domoljubi jer Tuđmanov HDZ je stvorio hrvatsku državu. Odgovoran je i Plenkovićev zaštitnik i mentor Šeks, jer su ga prihvatili kao domoljuba, a morali su ga odbaciti kao udbaša kad im je nametnuo Plenkovićev despotizam dok su imali sigurnu pobjedu. Nečinjenjem su uništili svoju političku karijeru, a možda i državu.

Mi danas znamo da iza zaštite srbskih i srbijanskih zločinaca stoji Plenković, što je dokazao izbacivanjem iz policije dvoje policajaca koji su otkrili sve o zločincima i zločinima nad Hrvatima u Vukovaru, zapadnom Sremu i istočnoj Slavoniji i to na zahtjev Pupovca i ministra Božinovića. Samo zbog straha od pobune, iz HDZ-a nije izbacio gradonačelnika Vukovara Penavu jer se bojao da mu se to vrati kao bumerang. Gospon Penava je mlad, razuman, pošten, ali i hrabar političar u odnosu na Plenkovića i druge gmizavce u HDZ-u te odgovoran jednako Vukovarcima kao i cijelom hrvatskom narodu pa ga se nakon ovog poraza u Liki i Iloku Plenković još više boji jer u HDZ-u i njegovoj vlasti su mnogi bezkarakterni pojedinci i ministri koji navodno promiču interese RH, mada se ponašaju sebično i neodgovorno, a zbog svoje komunističke i jugoslavenske svijesti i privilegija nadaju se da će stvoriti neku novu komunistčku Jugoslaviju. Nadam se da u tome neće uspjeti. Zar nam u politiki trebaju karakteri poput Vrdoljaka, Obuljen Koržišnek, Pejčinović Burić, Kuščevića, Divjak ili predsjednika Sabora Jadrokovića? Oni su gmizavci, a najmanje odgovorni i sposobni političari.

Što se tiče komunističkog ''antifašističkog'' rata Plenković prihvaća sve komunističke laži mada mnoga nova otkrića zločina na prostoru današnje Slovenije i NDH izravno upućuju na zločine komunista, Titovih partizana i četnika, a nikako na ustaše. Umjesto da podupire istrage o komunističkim i četničkim zločinima otkopavanjam poznatih jama i stratišta, on ih zabranjuje preko proračuna. Dakle, on prihvaća komunističke laži i možemo uskoro očekivati progon povjesničara i znanstvenike koji znanstveno pobijaju komunističke laži. Zar nije žalosno da Pupovac komemorira srbske žrtve u jami Jadovno? U toj jami nije pronađena ni jedna ljudska kost, što dokazuju slike uzete u toj jami. Ta laž se financira novcem iz proračuna, a činjenice o pokolju Hrvata se skrivaju uz pomoć SDP-a i njihovih novinara. Zašto Plenković ne otvori arhive i zašto iz Beograda ne zatraži arhivu NDH? Tad bih doznao mnogo o humanosti komunističkih partizana i četnika. Zar na njihove zločine ne ukazuju Huda jama, Kočevski Rog, rudnik Pečovnik, Macelj, Jazovka i mnoga druga stratišta Hrvata diljem Titove Jugoslavije.? Istina je pak da su u logoru Jadovno bili zatočeni hrvatski Židi koji su preko Paga brodovima prebačeni na Rab koji je bio pod talijanskom okupacijom i odatle evakuirani u Italiju.

Umjesto da Plenković kao hrvatski premijer štiti hrvatske nacionalne interese, on štiti jugoslavenstvo i izmišljene ustaške zločine, a skriva stvarne zločince – četničke partizane i četnike. Može li takav premijer voditi hrvatsku državu i hrvatski narod u bolju budućnost? Sve one koji u javnost iznose laži o ustaškim žrtvama bez ikakvih dokaza o zločinama treba procesuirati jer jedna demokrtaska i suverena džava ne smije prihvaćati Pupovčeve izmišljotine i laži za istinu. No, za to treba donijeti i zakon jer takve laži i izmišljotine nameću komunisti i četnici. Zbog toga treba otvoriti arhivu bivše države i RH mora od Beograda zatražiti povratak sve NDH arhive iz Beograda, ako ne dogovorom, onda sudksim putem, jer ta arhiva je vlasništvo hrvatskog naroda i hrvatske države po dobru i po zlu. Lako je prozivati i optuživati jedan narod i jednu državu ako si mu oteo dokumentaciju, a preko nje i nedavnu prošlost nametnuvši mu laž za istinu.

Počeo sam sumnjati u premijerovo poštenje koji mnogi naivci promiču nakon što se dogodio ''Agrokor'', a potom ''Uljanik'' i ''3. Maj'', dakle, još jedna pljačka privatnika i države pod njegovim budnim okom koju su još ranije aranžirali udbaši i kosovaci, a on nikad nije zatražio istragu. Čini mi se da je on čovjek bez intuicije, a takvi ne mogu voditi državu. On sve vidi tek kad se stvari postanu očite. Valjda mu je bila uzor otimačina Peveca gdje su pravi vlasnici završili u zatvoru, a kriminalci i lopovi postali vlasnici bez uložene kune. Je li to vjerodostojnost kojom se u kampanji hvalio Plenković? Je li napokon ovaj narod shvatio tko je Vladimir Šeks i zašto je na tu poziciju postavio Plenkovića?

Kad su i pitanju referendi, nudi nam komunističke zakone jer referendi se mogu održavati samo pod paskom političara. U drugim demokracijama potpisi za referend se traže na ulici, trgovima, parkovima i pred crkvama, a postotak potpisa je dosta manji i rok sakupljanja potpisa dosta duži. Očito, ne sviđa mu se demokracija i pravo birača da odlučuju izravno o svojoj sudbini. Traži se da organizatori referenda plaćaju javni prostor, a to mogu tražiti samo oni koji ne razumiju demokraciju i značenje javnog prostora. Štoviše, traži se naplata za javni prostor kao da je riječ o privatnom prostoru. Štoviše, traži se da se izjednači ad hoc formirani ''Odbor za referendu'', kojeg vode volonteri, sa političkim strankam koje dobivaju novac iz proračuna. Sve ovo nam otkriva novog Tita i okrutnog diktatora.

 

Srećko Radović