Glas HRsvijeta

Stižu računi „Za Dom Spremni“!

Dr. sc. Tomislav Dragun, inače opunomoćenik Hrvatskog uljudbenog pokreta, uljudbenog i ortačkog društva, Zagreb, Pete poljanice 7, uzeo je za svoj promičbeni brend (slogan) u "Nakladi Gornji Draguni" Zagreb, izraz "Za Dom Spremni".

Pozdrav ne može, a radno mjesto bez uvjeta-može!

Notornu Pučku pravobraniteljicu Loru Vidović (39) neki su mediji pitali- je li bi ona zabranila pozdrav „Za dom spremni“, a ona je uz ostalo odgovorila da se radi o „uzviku koji je posve suprotan temeljnim vrijednostima i koji u svakom slučaju nije u skladu s Ustavom“. Zatim je dodala: „Pokušajte u Njemačkoj ili Austriji započeti neku pjesmu sa „Sieg Heil“ i tvrditi da se radi o umjetničkim slobodama. Baš me zanima kako biste prošli“, kazala je.

Bio je i ostao hrvatska legenda

S tugom se sjećamo istinskog hrvatskog domoljuba Zvonka Bušića-Taika (Gorica, BiH, 23.1.1946. – Rovanjska, 1.9. 2013.), kojem je srce uvijek kucalo za Hrvatsku. Danas bi, da je živ, proslavili još jedan njegov rođendan.

Političari i javno cijepljenje

Pojedini političari su opet napravili pravi show – javno su se cijepili protiv koronavirusa iliti COVID-19! S obzirom da tog cjepiva nema dovoljno, ispalo je da su nam uz zdravstveno osoblje političari najvažniji! A kakve sve slušamo i gledamo recimo u Hrvatskom saboru…ili kakvi nas predstavljaju u općinama i županijama…(svaka čast iznimkama).

Što bi bilo da se ljudi nisu sami organizirali?

Sisački biskup mons. dr. Vlado Košić nedavno je izjavio da se „zna da oko 1,5 milijardi kuna iz proračuna Republike Hrvatske odlazi na različite udruge, od kojih Hrvatska ne samo da nema koristi, nego često trpi i velike štete.“

Osobno se divim Karolini Vidović Krišto

Do sada sam se uvijek slagao sa porukama komentatora Damira Pešorde, ali u slučaju Kristine Vidović Krišto doista griješi. Znam da hrvatski narod ne voli buntovnike i da je licemjeran u miru zbog svojeg sluganskog mentaliteta i pohlepe, ali moram priznati da ne vjerujem gospodinu Škori jer mislim da je bio Plenkovićev pijun u dovođenju Milanovića za izabranog hrvatskog kralja republike Hrvatske i porazu predsjednice Kolinde na izborima.

Par stvari o hrvatskom ustavu

Prema izjavama profesora Palića hrvatski ustav je sukladan sa drugim demokratskim ustavima u Europi, što često naglašava, a to nije istina. Hrvatski narod ima svoje posebnosti kao i svi drugi narodi i one moraju biti naglašene u ustavu. Međutim, ovaj hrvatski ustav je također u skladu i sa komunističkim ustavima jer ga nitko ne uvažava.