Glas HRsvijeta

Mihovil Biočić: Pismo našim „antifašistima“

Pojedini su samozvani "antifašisti" odavno prevršili mjeru svoga izdajničkog ponašanja, ali i dalje nastavljaju. Nije im dovoljno,što su 'antifašistima' s Josipovićevom 'lijepom partizanskom kapom', predali oružje hrvatske teritorijalne obrane 24. svibnja 1990. (sedam dana uoči preuzimanja vlasti od onih koji vole svoju zemlju, zbog čega su brojni nenaoružani branitelji početkom srbočetničke agresije izgubili život, za što Račan i društvo nikad nisu odgovarali).

Da bi Hrvatska postala suverena i nezavisna treba joj novi politički sustav i novi Ustav

Hrvatski politički sustav je kolonijalan i korumpiran, a motor korupcije su bile sve hrvatske vlade od 2001. godine do danas jer su predlagale korupcijske zakone. Ovako su svjetski kolonijalisti uz pomoć korumpiranih političara pljačkali kolonije i bogatili se upravo preko kolonijalne vlade i zastupnika. Tako su kolonijalisti postali tajkuni. Isto se događa danas u Hrvatskoj jer kolonijalisti su hrvatski i ini tajkuni koji podmićuju ministre i zastupnike, a to je korupcija koju promiču kolonijalna politika.

Plenkovićeva demontaža HDZ-a

Više nego čudne okolnosti su se posložile u samu čina dolaska Andreja Plenkovića na čelo stranke koju je stvorio Franjo Tuđman. Nedugo iza njegove instalacije, dobili smo potvrdu da je već u činjenici dolaska Andreja Plenkovića na čelo HDZ započela velika demontaža HDZ. Ovih posljednjih dana smo zamijetili grupne odlaske iz HDZ, gradonačelnika legendarnog grada heroja Vukovara Ivana Penave i zatvaranje isto tako bivše gradonačelnice jednog drugog legendarnog grada Knina Josipe Rimac. Gradova simbola Domovinskog rata!

Mladen Pavković: Tko su ti koji će dobiti bespovratna sredstva?

U ovo predizborno vrijeme stigla je sjajna vijest. Premijer Andrej Plenković rekao je da će Hrvatska osim 10 milijardi eura iz najavljenih europskih sredstava za gospodarski oporavak dobiti još najmanje toliko za sedmogodišnji program. Od toga tri četvrtine su bespovratna sredstva, a jedna četvrtina mogućnost zajmova.

Ante Glibota: Perspektive za Hrvatsku – beznađe i nada, grijesi struktura

Raspuštanjem Hrvatskog Sabora u njegovom 9. sazivu oslobodili smo se nadam se najlošijeg saziva Sabora u svih ovih tri desetljeća obnovljene i nezavisne hrvatske države, ali i najkatastrofalnije Vlade RH, koju najširi slojevi hrvatskog naroda ne pamte po ni jednom dobru, kojeg su napravili u njihovom mandatu. Umjesto šutnje i srama, dvojac čelnika Sabora i Vlade RH, Jandroković i Plenković su u samohvali prešli sve mjere dobrog ukusa, iako su svojim odlukama i akcijama izazivali beznađa, pa su im upridjevljena posprdna pučka imena, nadimci Njonjo i Šonjo.

Uvedimo demokraciju i slobodu u Hrvatsku

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić je kao kandidat za predsjednika bio zaštićen kao lički medvjed kod hrvatskih utjecajnih medija mada je sa njim povezano toliko afera od kojih se branio lažima pa o njima javnost zna malo ili ništa. U demokraciji javnost, dakle, birači moraju znati sve o političkim kandidatima prije nego odluče o svojem izboru, a zbog toga postoje slobodni mediji, novinari i građani koji propituju sve dobivene informacije o kandidatu od bilo kakvog izvora.