Među "pikantnijim" istupima u izbornoj noći svakako je ono SDP-ovog "jastreba" Nenada Stazića, koji se uz programsko izjednačavanje SDP-a i Mosta okomio na ustavom definirano pravo glasovanja hrvatskih državljana s mjestom prebivališta izvan RH.

Ulogu MOST-a označio je ključnom nakon ovih izbora.

-Petrov će se tek obratiti predsjednicima stranaka s kojima će obavljati razgovore. Ja duboko vjerujem da do novih izbora neće doći. Ključeve drži MOST, do druge obale rijeke se može samo preko mosta. Ja se nadam da će znati honorirati ono što je dosad napravila Milanovićeva Vlada. Mislim da je dobio malo više mandata nego što se predviđalo, no MOST je sada ključan - kazao je Stazić.

Na upit novinarke koliko toga MOST i SDP imaju zajedničkog, Stazić je rekao kako među njima nema razlika.

-Nema razlika između MOST-a i SDP-a, MOST-u je stalo da se Hrvatska razvija, kao i MOST-u - rekao je Nenad Stazić.

Osobito se okomio na ustavom zajamčeno pravo glasovanja djela hrvatskih državljana koji nemaju prebivalište na prostoru Republike Hrvatske.

-Vrijeme je da se na referendumu u Hrvatskoj postavi pitanje želi li hrvatska javnost da im budućnost određuje dijaspora. To su glasovi u BiH, unaprijed predodređeni HDZ-u - zaključio je Stazić.

 Podsjetimo, ovaj nekadašnji novinar Radio Zagreba, inače rodbinski povezan s Jovankom Broz, poznat je i po ljetovanju na Brijunima za 7 kuna.

 

M.M.