Milorad Pupovac je nepobitna potvrda da su neke predrasude istinite; naime on laže, kleveće, obmanjuje, vara, iskrivljuje, podmeće – ukratko – u Danskoj postoji izraz: laže kao Srbin.

Ipak, mogao bi našem vrlo iskusnom i školovanom premijeru ili ministru financija ponuditi svoje znanje kako se obogatiti na vlastitoj narodnosti (te kako se obogatiti uz Tesla banku) i na blaćenju drugih – Hrvatska bi u tom slučaju postala ekonomska velesila u roku od nekoliko dana.

Kao što je poznato, objavljen je bilten SNV-a u kojemu se žestoko kleveće niz hrvatskih građana, počev od predsjednice Republike do raznih novinara, generala i saborskih zastupnika. Prvo se zamjera predsjednici što je izjednačila žrtve Jasenovca i Bleiburga. Jer, predsjednica ipak nije Pupovčeva profesionalna Srpkinja, stoga su njoj sve žrtve jednake, dok je okupljenim četnicima u SNV-u “srpska žrtva, bre, vrednija od ustaške (hrvatske).” No, željezna zavjesa je pala, ode primatelj štafete Radman, ode i "Gisela" Rakić, ode Ostojin teror nad neistomišljenicima, te se istina o Jasenovcu počinje nazirati i u znatno je drukčija od nametnute boljševičke dogme. Istinoljubivi povjesničari, za razliku od komunističkih i velikosrpskih kadrova, nude dokaze, a ne Rankovićevu propagandu staru skoro sedam desetljeća.

>>Pupovčev registar "izdajnika srpskih interesa"

Dok čitam tu hrpu gluposti, uporno mi bodu oči riječi poput “avgust, januar, november, Evropa”. Hrvatsko-srpski jezik ne postoji niti je ikad postojao, dakle, gospodo Pupovčevi Srbi, izvolite pisati ili na srpskom ili na hrvatskom, inače ispadate nepismeni na oba jezika. Nadalje, a to bi vam kao filolog vaš “predsednik” trebao “da objasni”, ne možete reći “tokom kampanje”, nego – tijekom kampanje – jer rijeka ima tok, a kampanja tijek. To što vaš “tek” u nas ima značenje “apetita”, a ne tijeka, nije problem hrvatskog jezika, već činjenice da je u 19. stoljeću srpski jezik uništio i unakazio vaš Vuk Karadžić.

Unatoč čl. 28. Ustava RH koji glasi: “Svatko je nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.”, vi klevećete Branimira Glavaša, Željka Sačića, Josipa Miljka, Tomislava Merčepa i još mnoge.

Dakle, SNV ne poštuje Ustav, temeljni pravni akt suverene Hrvatske. Time je samo dokazano da Pupovčevi Srbi nisu građanskog i demokratskog opredjeljenja, već interesna i nedemokratska skupina koja i dalje teži ispunjenju programa Načertanija. Kad smo već kod prava, onda bi Pupovčevi Srbi trebali znati da u Hrvatskoj postoje zakoni, napose Kazneni zakon, te da svaku sumnju glede karakterizacije nekog djela kaznenim treba prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu, jer je i nečinjenje (neprijavljivanje) kazneno djelo. Trebao bi se naći netko s malo vremena i pravnog znanja te na temelju tog biltena podignuti kaznenu prijavu protiv SNV-a, jer, oni na 70 stranica nabrajaju kaznena djela, a ni jedno nisu prijavili (čl. 301. i 302. KZ-a)

Između ostalih domoljubnih, i portal HRsvijet od Pupovca i SNV-a optužen za “svakodnevni najprimitivniji govor mržnje”. Potpisnici i tvorci biltena time pokazuju nezavidnu pismenost. Potrebno je jednu stvar jednom za svagda raščistiti; većina istomišljenika i čitatelja ovog portala, a i drugih novina, nemaju ništa protiv srpske narodnosti i srpskog naroda, ali imaju protiv stavova etnobiznismena Milorada Pupovca i inih okupljenih oko njega. Svi oni koji podupiru Milorada Pupovca, i smatraju istinitim njegove bezočne i podmukle laži, jesu najobičnije političke štetočine koje pokušavaju kompromitirati sve one koji razobličavaju njihovo memorandumsko djelovanje prikriveno iza jugoslavenstva i komunizma.

>>Rusi ne odustaju od prodora na Jadran

Pupovac, Saša Milošević, Stanimirović, Nikola Bajto i ostali nisu srpska manjina, već Pupovčeva srpska manjina, manjina manjine čiji je isključivi cilj polarizacija i destabilizacija društva protudržavnim djelovanjem i poustašivanjem Hrvata, ali i Muslimana te Srba koji ne misle poput njih.

Radi otklanjanja svih daljnjih nesporazuma, smatram potrebnim da kolege novinari, kolumnisti i ostali koji se bave takvim radom, u svojim člancima, kolumnama i djelima počnu razlikovati etničku skupinu srpskog naroda i naprednu skupinu etnobiznismena Milorada Pupovca zvanu Pupovčevi Srbi, koju se napada ne zato što su Srbi, nego zbog političkih stavova koje propagiraju i načina na koji to rade.

 

Mila Marušić