“Gvirnete” li malo međ’ srpska izdanja Biblije, primijetit ćete da su ona nešto različitija od ostalih kršćanskih Biblija, napose se znatne razlike primijećuju na počecima knjiga ili Evanđelja.

Tako Evanđelje po “Jovanu” počinje: “U početku bijaše Srbija i Srbija bijaše u Boga i Srbija bijaše Bog.” (Iv, 1,1) Zanimljiv je također i početak Matejeva Evanđelja: “Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova, sina Savina. Savi se rodi Abraham, Abrahamu se rodi Izak…“ (Mt, 1,1-2) Kako su rješili problem što je u ostalim Biblijama svijeta 42 naraštaja kraljevske Kristove loze, ali što ih briga – u njih je 43! Ipak, možda je najzanimljiviji početak Knjige Postanka:„U početku stvori Rus Srbiju, nebo i zemlju.“ (Post 1,1)

Možete pretpostaviti da pitanje i borba između kreacionizma i evolucionizma u Srbiji ima nešto drukčiji ton; oni se naime svađaju je li se Srbin razvio neposredno iz amebe, ili ga je pak stvorio Rus, a neki idu toliko daleko pa tvrde da je Srbin najsretni spoj amebe i Rusa.

I kako ćete vi takvom narodu objasniti da je ismijavanje i satiriziranje tuđe himne nešto što ne doliči civiliziranim narodima i državama, da se paljenje tuđe zastave ne može ne osuditi i kazneno ne progoniti. Srbi razumiju samo silu i parodiju. Silom smo se već obranili od njihovih nasrtaja, a sad preostaje samo parodija i sprdnja. Ne razumiju oni dijalog, razgovor, pomirbu, mirenje, uvažavanje druge strane – najbolji primjer za to je upravo bivši premijer Milanović – on je najslikovitiji primjer autohtonog srpskog političkog ludila, podtip hrvatski izajnik, i megalomanije.

>>Tomislav Stipić: Komesarski opsjenari u dolini suza

Tko pjeva, zlo ne misli. Srbi, taj nebeski, vrhunaravni narod, osjetio se napadnutim kad je u javnost puštena snimka njihovog Porfirija kako „zlo ne misli“ stihovima: „Sa Dinare svanuće sloboda…“ I gle kopernikanskog obrata – nije njihov Porfirije promicatelj mržnje, već novinar, gospodin Marko Jurič, po zanimanju ustaša, klerofašist, nacist, đavao. Povijest kao da se ponavlja: goloruka je srpska nejač uzvratila minobacačkom vatrom! Opet su ubojice i koljači žrtve, a Hrvati su zločinci i pokušavaju ispuniti naum od 10. travnja 1941.

Beograd i Zemun (stari hrvatski grad!) dijeli Sava i to je najdublja i najveća granica između civilizacije i palanke, kako je u romanu „Bonavia“ napisao njihov najbolji suvremeni pisac Dragan Velikić. Hrvati moraju shvatiti da je pomoćnik srpskog ministra kulture bio Bora Čorba! Mora se znati podatak da su „Rokeri s Moravu“ bili najprodavaniji bend u diskografskoj kući Jugoton, s preko 500 tisuća prodanih ploča; samo googlajte i bit će vam jasno što je bila Jugoslavija i što je oduvijek bila Srbija – to je bend Rokeri s Moravu, a i danas slušanost njihovih pjesama na „Youtubeu“ prelazi milijun. Sapienti sat! Slikovito je i to što je u Srbiji sad postao mega popularan parfem „Putin“ kojeg je stvorio Vladislav Rikunov, a slogan glasi: „Mirišite kao Putin.“ To više nije parodija, nego parodija parodije.

>>Pupovac i Pusić se žestoko obrušili na novinara Marka Jurića

Metodologija djelovanja srpske politike je poput komarca; zuje onim iritantnim tonom i još štošta ... . Ne treba se češati i svrab prođe. Uostalom, Hrvatska je dobila domoljubnu vladu i komarci (Pupovac, Pusići, Milanović, Ostojić) zujati će i ujedati još neko vrijeme dok im posrbljene televizije koje čeka čistka daju prostora. Samo se ne treba češati!

Ono što Hrvatice i Hrvati moraju shvatiti jest to da Srbe ne treba uzimati za ozbiljno, igdje, ikada. Uopće ne treba burno, osjećajno i energično odgovarati na njihove provokacije, ne treba „reagovati“ i dati se iživcirati.

>>HNiP zatražio preispitivanje odluke Vijeća za elektroničke medije

Upravo u tom kontekstu treba gledati i zamjenu teza u režiji Mirjane Rakić, po kojoj je za četnikovanje vrha SPC-a u Hrvatskoj odgovoran novinar Marko Jurič i televizija Z1.

 

L. Ivčić