Jedna sparna lipanjska subota. Sunce peče iza oblaka. Vruće je. Skoro 30 stupnjeva u zraku i 20-ak u moru. Oko dva sata poslije podne. Ni jutro, ni poslijepodne. Pravo vrijeme za hladovinu i za neko osvježenje bez naglih pokreta i velikih uzbuđenja. Ali i idealno vrijeme za „osvajanje“ grada.

I dok je jedan broj naših sugrađana već stao u red i strpljivo čeka lijek protiv starenja, koji bi se, po najnovijim prognozama, trebao tek za oko desetak godina prodavati u svim bolje opskrbljenim ljekarnama, a drugi s nemalim strahom procjenjuje uzeti ili ne uzeti besplatne kukumare, koje je izvjesni Marin dijeli „šakom i kapom“ na splitskom Pazaru, „grci“ su odlučili „preko Đardina“ osvojiti grad.

Jer dok jedna polovica stanovnika razmišlja kako živjeti vječno, ali na ovome svijetu, a druga polovica razbija glavu kako preživjeti ovaj današnji dan, „grci“ su vjerovali kako je grad ostao nebranjen i kako će umarširati u njega kao partizani 45-te.

Nikakve veze ovo nije imalo s osobama homoseksualnih sklonosti. Splitskih članova gay populacije, ako ih je i bilo, bilo je zanemarivo malo. To priznaju i lideri skupa.

Došli su profesionalci, istrenirani i plaćeni za svoj nastup.Došli su kroatofobi. Došli su kršćanofobi. Sve je dobro isplanirano. Cilj se je znao. Ovo je u biti bio politički desant na Split. Ovo je bilo testiranje koliko se daleko može sutra ići protiv interesa Hrvata i Hrvatske i jesmo li spremni braniti se i ako jesmo koliko smo spremni. Ovo je bila „jogurt revolucija“ zamotana u gay nošnju.

Okupili su se sa svih strana. Iz Srbije, Slovenije, Crne gore, dakle iz krnjeg regiona, jer iz BiH i Kosova nije bilo dragovoljaca, a bilo je naravno i domaćih uzdanica. Neki su ih krstili „intelektualcima“ ili „viđenijim splićanima“ što je sve uvreda za njih (a i za nas) jer oni su prije svega „jugoslovenske fukare“.

To ih čini ponosnima ("pride") i za to se i zauzimaju u svom djelovanju. Od toga i žive. Za to su i plaćeni. A skupilo ih se svake vele. Od onih koji u aktualnom hrvatskom medijskom jednoumlju pišu, uglavnom, za svoje istomišljenike, preko onih koji žive od palamuđenja u različitim antihrvatskim udrugama, pa sve do onih koji nam na fakultetima „odgajaju“ nove naraštaje u duhu anacionalnog globalizma i duhovnog relativizma. Naravno uz nezaobilazni politički sitnež i klatež.

Svi su oni morali, po zapovijedi svojih gospodara, staviti se na raspolaganje „invazijskom korpusu“. Kad te gazda plaća onda te i šalje tamo gdje mu trebaš osobno svjedočiti ono što govoriš. Treba biti pošten, pa reći da nije njima to ni mrsko. A i lova nije loša. O privilegijama ne treba ni zboriti.

Lokalni vladari, potpuno zbunjeni i nedefiniranih vrijednosnih postulata, pokušavali su na sve moguće načine anestezirati javnost. Pozivali su se na nekakve „europske norme“, uzdali su se u aktualnu ravnodušnost puka prema zlu i molili su se nebu ne bi li „pala kiša“. Puno je lakše trgovati nego biti dosljedan u političkoj areni.

Kiša nije pala i „grci“ su odlučili „trojanskog konja“ od Đardina, preko Marmontove, dovesti na Rivu.

Jednom kada se u Splitu nešto dogodi na Rivi onda je to i više nego simbolično. Onda je to upisano u kolektivnu memoriju grada i postaje neizbrisivo. Split je to znao. I Split to sebi nije mogao, a niti je smio dopustiti.

U ovoj nesretnoj Hrvatskoj manjine od pamtivijeka maltretiraju većinu. U početku je to samo maltretiranje ali s vremenom manjine se osile i onda se događa ono što je ovaj narod krvlju plaćao kroz povijest.

Samo ono najsvježije - Bleiburg, Križni putevi, Široki brijeg, Škabrnja, Vukovar.

Ova država u samom vrhu vlasti ima ljude koji su se aktivno borili protiv neovisne Hrvatske.

Ova država obilato financira časopise, filmove, predstave ... sve ono što riga mržnju po ovoj državi i žrtvama koje su pale za njezinu slobodu. Ova država šuti kad njezini visoki politički predstavnici lažno svjedoče protiv svoje domovine.

Ova država sluganskih političara za judine škude „locira, identificira, uhićuje i transferira“ najbolje među nama, a onda pilatovski od svega pere ruke i „pravi fintu da to nisu njezini posli“.

Najveći dio svega nabrojenog vladajuće i oporbene političke strukture čine pod pritiskom manjina, ne vodeći ni najmanje brigu o većini koja je u Hrvatskoj u apsolutno podređenom položaju.

Mamac, zvan „članstvo u EU“, kojim se maše pred očima naivnih, predmnijeva monitoring, a to znači, „možda vas i primimo ali prije se morate odreći svojeg identiteta, svojega dostojanstva, svojeg bitka, a kada se svega toga odreknete onda ćemo vas kupiti za manje od 30 srebrenjaka“.

Vratimo se „grcima“.

Nije to uopće bez veze. To je testiranje jesu li nas dovoljno izdresirali, jesmo li otupili na sve što nam čine, jesmo li postali nacija ravnodušnih poslušnika ili smo još uvijek tvrdoglavo svoji, ponosno dosljedni i ne želimo da nas se preparira po modelu po kojem su već preparirali tolike narode.

Ove sparne lipanjske subote „izvidnici“ su poslani u grad i sada, kada je grad reagirao u samoobrani, sada će krenuti stroj – bolje reći – mašinerija. Najprije će reagirati drugi ešalon.

To su razno razni konobari po „eu kafićima“ koji će nam dijeliti lekcije o našoj homofobiji i primitivizmu. Docirati će nam i pametovati. Donositi će se naručene ankete među „običnim“ građanima koji će se, naravno zgražati i osuđivati primitivizam huligana.

To je artiljerijska priprema.

Puca se ali još uvijek ne iz svih oruđa. Onda će se uključiti razno razna piskarala. To su oni koji žive na jaslama stranih fondova, odnosno centara moći. Objavljivati će već odavno napisane optužbe u kojima će stajati da smo mi u biti genocidan narod i da je ovo  reakcija nacionalfašističkog ili jednostavnije rečeno ustaško-genocidnog gena koji je još uvijek dominantan gen u Hrvata. Obratite pozornost koliko će se često koristiti riječ – „fašisti“.

To je psihološki vid pripreme žrtve za konačni napad koji tek treba uslijediti.

A onda će krenuti teška artiljerija.

Sa dalekovidnica će govore o toleranciji držati notorni boljševici, dežurni komesari duha, danas „ugledni analitičari, psiholozi, sociolozi“. Povaljivati će čitavu naciju na psihijatrijski kauč i donositi će brojne dijagnoze, kako bi pokušali dokazati da mi o sebi sami niti možemo niti smijemo odlučivati. I da nikada nismo ni smjeli imati državu.

A onda će, nekakav činovnik iz „eu“ priprijetiti prstom i poslati nas u kut, jer još nismo zreli sjediti za zajedničkim stolom.

Politička nomenklatura u panici će koriti narod što nije u stanju odreći se sebe samog i što nije voljan „ubiti Boga u sebi“.

Sile zla su ovaj put spriječene. Zaustavljene su. Zaustavio ih je narod.

Narod goloruk bez podrške vlasti, politike, medija, institucija, intelektualaca ... Moćnici „ovoga svijeta“ su dobili rezultate svojeg testa.

Sigurno im nisu po volji. Nezadovoljno mašu glavama i ljuti su.

Sada moraju pojačati medijsko-psihološki rad na Hrvatima.

Možda dobijemo još neku novu nacionalnu TV mrežu za zaglupljivanje masa, možda se produži lanac radijskih postaja koje trivijaliziraju sve što spomenu, možda dobijemo neki novi reality oko kojeg ćemo gubiti svoj život razgovarajući o opskurnim likovima i njihovim perverzijama ... možda ... sve je moguće.

Jer sadašnji „lokalni pijuni“ koji provode volju „svijeta“ nisu uspjeli „razvaliti do kraja zidine Troje“.

Splićani su „trojanskog konja“ protjerali iz grada.

Za sada ...

Ako ne želimo da nam sutra uvuku neke nove „trojanske konje“ unutar „zidina grada“ mi moramo na izborima osvojiti vlast i sami odlučivati o svojoj sudbini.

Drugog izlaza nemamo.

Jer inače ... zlo nam se sprema.

 

Ivica Ursić