Hrvatska europarlamentarka Ivana Maletić posjetila je Vrgorac kako bi Vrgorčanima, zajedno sa budućim gradonačelnikom Rudolfom Grljušićem, predstavila projekte temeljem kojih se novac može povući iz fondova EU-a.

Grljušić i Maletić Vrgorčanima su tom prigodom predstavili niz projekata čijom će realizacijom, uvjereni su,Vrgorac u budućnosti postati prosperitetan grad iz kojeg se stanovništvo neće iseljavati već će se vraćati na rodna ognjišta.

Zastupnica Maletić je za svaki konkretni projekt od interesa za Vrgorac pripremila i mjere, odnosno, fondove iz kojih se novac može povući za realizaciju istih s točnim datumom početka apliciranja.

>>Ivana Maletić: Raduje me što Rudolfu Grljušiću mogu pomoći u razradi programa gospodarskog oporavka i razvoja Vrgorca (Video)

Prije tribine u Vrgorcu eurozastupnica Ivana Maletić se zajedno sa Rudolfom Grljušićem i njegovim suradničkim timom uputila u Dusinu gdje je iz prve ruke, od samih mještana, čula o problemima s kojima se stanovništvo vrgorskih polja svakodnevno susreće.

Zastupnica Maletić obećala je kako će se osobno pobrinuti za pripremu projekta realizacije mini kanalizacijskog sustava kojim bi se izvorište Butina zaštitilo od kontaminacije.

Posebno oduševljenje okupljenih izazvalo je izlaganje mr. Danka Tolića koji je potvrdio kako ulazi u savjetnički tim za poljoprivredu budućeg gradonačelnika Rudolfa Grljušića.

 

J.Z.