Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, glavni tajnik Milijan Brkić i prvi HDZ-ovac u Splitsko-dalmatinskoj županij Ante Sanader, boravili su ovih dana u Vrgorcu kako bi poduprli mladog mladog HDZ-ovog kandidata Rudolfa Grljušića u izbornoj utrci za gradonačelnika ovog mjesta.

Riječ je o prijevremenim izborima, koje su u rodnom gradu Tina Ujevića isprovocirali nezavisni zastupnici u Gradskom vijeću, što će će koštati dodatnih 600.000 kuna proračunskog novca.

Tijekom sastanka s predstavnicima stranačkog vodstva, naglašeno je jedinstvo i odlučnost za upisivanjem još jedne izborne pobjede.

-Mlađi i stariji, žene i muškarci, budući gradonačelnik Rudolf Grljušić i bivši Boris Matković, poduzetnici i radnici, profesori i poljoprivrednici, učiteljice i domaćice, sportaši i kulturnjaci, liječnici i građevinari, uže središte Vrgorca i okolna sela, hrvatski branitelji i njihova djeca, starosjedioci i doseljenici....svi su skupa. Naša stranka u Vrgorcu - ponositom gradu Tina Ujevića, gradu pod zaštitom svetog Petra i Pavla - nikada nije bila složnija! - referirali su članovi Gradskog odbora uglas.

Redom su istaknuli veliko zadovoljstvo dosad nezapamćenim uzletom stranke u tom gradu od oko 6.500 stanovnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji, što je posljedica unutarstranačkih izbora za Gradski odbor, Mladeži HDZ-a i Zajednicu žena.

-Kroz ove procese, stranci je pristupilo više od stotinu novih članova, listom mladih! - referirali su domaćini.

Predjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u svome je obraćanju nazočnima istaknuo kako očekuje još jednu izbornu pobjedu.

- Mi smo pobjednička stranka koja se nalazi na putu preuzimanja svih poluga vlasti u Republici Hrvatskoj. Stoga je iznimno važno da na tom putu upišemo i izbornu pobjedu u Vrgorcu - poručio je Karamarko okupljenim HDZ-ovcima.

Sastanak je zaključen obraćanjem mladog kandidata Rudolfa Grljušića. Taj 28-godišnji inženjer građevinarstva napustio je siguran posao s mjesečnom plaćom od 38 tisuća kuna u Australiji te se na poziv obnovljenog Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca - predvođenog novim predsjednikom Antom Markotićem - odlučio upustiti u gradonačelničku utrku. 

>>Suprotan primjer - Ostavio Australiju i plaću od 38.000 kuna i ostaje u Hrvatskoj boriti se za svoj san

-Kada sam vidio kakvu sudbinu našem Vrgorcu sprema „zavisna lista“ Ante Pranića i njegovoga metkovskog mentora Bože Petrova, nisam mogao odbiti poziv! Kandidirati se - to je najmanje što mogu učiniti za svoj grad, za svoje Vrgorčanke i Vrgorčane, nad kojima su se nadvile opasne magle raznih tobože „nezavisnih“ opsjenara. Pranić otvoreno priznaje da je srušio gradski proračun i izazvao prijevremene izbore - izbore koji će nas koštati 600.000 kuna! - samo kako bi eventualnom pobjedom, citiram, "pojačao vjetar u jedra" Boži Petrovu i njegovom Mostu. Kako bi se Petrov dočepao saborskog mandata! Pranić žrtvuje svoj grad radi tuđih interesa! No neće proći! Vrgorčanke i Vrgorčani su ih prozreli! - istaknuo je Grljušić.

Inače, Vrgorčani s nestrpljenjem očekuju izborni sraz povratnika Rudolfa Grljušića sa "zvezdašem Antom", kako u ovom gradu zovu Ante Pranića, kandidata nezavisne liste i nekadašnju uzdanicu SDP-ove "omladine".

 

M. J.