Nikad složnije stranke domoljubne koalicije u Vrgorcu su odlučile i formalizirati svoje zajedništvo potpisujući koalicijski sporazum.

Predsjednici gradskih organizacija HDZ-a Ante Markotić, HSP-a AS Denis Mihaljević, HSS-a Davor Radić i HSLS-a Katarina Barbir potpisali su koalicijski sporazum kojim su potvrdili zajednički izlazak na predstojeće izvanredne lokalne izbore u Vrgorcu. Stranke potpisnice koalicijskog sporazuma dale su punu potporu svom kandidatu za gradonačelnika Rudolfu Grljušiću Potporu domoljubnoj koaliciji i budućem gradonačelniku Rudolfu Grljušiću u Vrgorac su došli dati predsjednici županijskih organizacija stranaka potpisnica koalicijskog sporazuma Ante Sanader, predsjednik ŽO HDZ-a SD županije, Mario Madunić, predsjednik ŽO HSP-a AS SD županije, Momir Karin, predsjednik ŽO HSS-a SD županije i Matko Radonić kao koordinator HSLS-a za X. izbornu jedinicu.

Predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Ante Sanader, obraćajući se potpisnicima koalicijskog sporazuma, naglasio je kako žitelji Vrgorca uvijek mogu računati na njihovu potporu u rješavanju ključnih problema te kako je izuzetno važno da u Vrgorcu od danas postoji domoljubna koalicija istovjetna onoj na županijskoj i državnoj razini, što je, kako kaže, jedini dobar put ne samo u izbornu pobjedu, nego i u uspješnu realizaciju razvojno-investicijskih projekata koji će donijeti prosperitet ovom kraju.

-Domoljubna koalicija ima odličnog kandidata za gradonačelnika naš Rudolf je mlad, obrazovan, odgovoran i sposoban. S ovakvim budućim gradonačelnikom Vrgorac će prosperirati na svim poljima. Samo ovakvi ljudi mogu odgovoriti na izazove koje novo vrijeme stavlja pred nas-kazao je Ante Sanader obraćajući se okupljenima.

Predsjednik ŽO HSP-a AS, Mario Madunić, naglasio je važnost dobrih i kvalitetnih projekata koji su nužni za otvaranje novih radnih mjesta i opstanak stanovništva na ovom području. Obraćajući se okupljenima predsjednik ŽO HSS-a SD županije, Momir Karin, rekao je kako mu je jedan od sretnijih dana u životu bio dan kada su HDZ i HSS odlučili obnoviti partnerstvo za naredne izbore u Vrgorcu, naglasivši kako će HSS uvijek biti konstruktivan partner u koaliciji.

Najizravniji je bio koordinator HSLS-a za X. izbornu jedinicu Matko Radonić najavivši pobjedu u prvom krugu na predstojećim izborima za gradonačelnika i osvajanje natpolovične većine u Gradskom vijeću.

Potpisnici koalicijskog sporazuma nisu skrivali optimizam po pitanju rezultata na predstojećim izborima.

- Uvjereni smo kako je činom okupljanja domoljubne koalicije nagovješten pozitivan izborni rezultat predstojećih izvanrednih lokalnih izbora. Četiri stranke potpisnice koalicijskog sporazuma imaju svoju snagu u biračkom tijelu kojoj se u ovom trenutku nitko ne može suprotstaviti. Najbolje rješenje za Vrgorac je sinergija lokalne, županijske i državne vlasti što jedino ova koalicija može osigurati. Vrgorcu je nužna potpora Zagreba i Splita, odnosno buduće Vlade i Županije jer svoje projekte i programe teško možemo realizirati preko Metkovića-kazao je predsjednik GO HSP-a AS Denis Mihaljević.

Među potpisnicima sporazuma ponavljala se teza o sinergiji i potpori županijske i državne razine vlasti.

- Od danas u Vrgorcu postoji samo domoljubna koalicija koja je spremna boriti se za stanovnike vrgoračke krajine i rješavati njihove goruće probleme. Naravno, uz jaku potporu Županije i buduće Vlade i eurozastupnika naše koalicije s kojima ćemo pripremiti dobre projekte i realizirati ih-kazao je predsjednik vrgorskog HDZ-a Ante Markotić.

Svi okupljeni dali su jednoglasnu i punu podršku budućem gradonačelniku Rudolfu Grljušiću i njegovom zamjeniku Zdravku Primorcu.

>>Karamarko u Vrgorcu: HDZ-ovci zajedno protiv osobnih interesa Bože Petrova i "zvezdaša Ante"

Rudolf Grljušić ostavio je siguran posao u obiteljskoj tvrtki u Australiji i sigurnu plaću od 38 000 kuna kako bi pomogao svom rodnom gradu i sugrađanima u izazovima s kojima se Vrgorac svakodnevno susreće.

- Zahvaljujem vam na ukazanom povjerenju i potpori, a koju osjećam i na svakom koraku u našem gradu. Ispred mene je velika dužnost opravdati povjerenje koje mi je ukazano i zadatak da u suradnji sa županijskim i budućim državnim vlastima osiguram realizaciju ključnih razvojnih projekata nužnih za budući razvoj i prosperitet vrgorske krajine. Zato vas sve skupa pozivam na Zajedništvo za ponosni Vrgorac-kazao je budući gradonačelnik Rudolf Grljušić obraćajući se potpisnicima koalicijskog sporazuma.

Grljušić je još jednom naglasio kako će okupiti najkvalitetniji tim suradnika volontera iz svih sfera društvenih i gospodarskih aktivnosti u Vrgorcu. S jednim imenom, onim Davora Jovića, kao savjetnika za braniteljska pitanja, već je izašao u javnost.

 

M.J.