ISTAKNUTE VIJESTI

Nakon svih  uvreda koje je premijer Zoran Milanović nanio zdravom razumu Hrvata i strpljenju  čelnika Europske unije, jasno je da to što on i njegova ''troupe'' izvode u vezi s Perkovićevim izručenjem, nije posljedica njihove prirođene prostote  i solidnog neznanja. Danas je jasno da se radi o planu izbacivanju Hrvatske iz političkog prostora Središnje Europe.


Zato, u ovom trenutku, hrvatski je veliki posao  u inozemstvu i u Domovini, dokazati da rabota vladajuće klike ne odražava volju ili stav Hrvatske, to jest hrvatskoga naroda, nego da je proizvod nagona jedne manjine drskih jugonostalgičara koji se solidariziraju sa komunističkim zločinima, odnosno žele njihovo ponavljanje.  Kad se u tisku ili u svjetskim kancelarijama  govori kako  je ''Hrvatska iznevjerila povjerenje'' ili ''stvorila svojom bezobraznom igrom situaciju bez presedana u modernoj Europi'', donosi se nepravedan sud prema Hrvatskoj i Hrvatima. Zbog toga što se zbiva ne može se osuđivati Hrvatsku, nego sljedbenike Staljinovih i Titovih partizana.  Došli su na vlast prijevarama, na njoj se održavaju političkim nasiljem.

Ciljevi Banskih dvora i Pantovčaka

Prvo, zagrebački režim ne želi – kakve god bile posljedice – predati aktere jugoslavenskog terorizma ni jednoj uređenoj demokratskoj zemlji (u ovom slučaju Njemačkoj), da se  tijekom suđenja ne bi osvijetlio pred svjetskom javnosti barem jedan dio njihovih užasnih zločina.

Drugo, Republiku Hrvatsku treba difamirati, prikazati je kao divlju tvorevinu koja ne spada u društvo civiliziranih država, kao neku ''zemlju'' koja ne poštuje tek preuzete obaveze ni Međunarodno pravo.

Treće, Republika Hrvatska ne zaslužuje povjerenje, što god njeni predstavnici potpisali ili izjavili, pa joj prema tome ne mogu biti dostupni značajniji  krediti ni ulaganja, tek oni koji su dodjeljivani u najužem okviru europske prakse (odgoda EU odluke o financiranju Pelješkog mosta, donesena je 20. rujna kao reakcija na Milanovićeve provokacije).

Četvrto, Hrvatska ne može biti izbačena iz Unije, ali u slučaju da ovaj spor potraje, ostat će na rubu te Zajednice, čak ispod Rumunjske i Bugarske. Na tom nesretnom mjestu, podvrgnuta recesivnoj diktaturi središnjih financijskih ustanova, u RH sve će biti brojniji pozivi u korist ulaska u Balkansku uniju, kao neki ventil u eventualno neodrživoj socijalnoj i gospodarskoj situaciji koja bi nastala.

Ima mjesta za Hrvatsku u Balkanskoj uniji

Tako je već i formalno krenula operacija G-6 Zapadnog Balkana, u kojoj sklapaju savez Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo i Albanija. Pokretači tog udruživanja su London i neke vlade EU, a u samoj regiji najveći njihov agent je bio Stjepan Mesić, a naslijedio ga je Ivo Josipović. Poznata je uloga  balkanske mafijaške ''Igmanske inicijative'', u planovima stvaranja nove, reformirane i proširene Jugoslavije.

Stjepan Mesić, dok je bio stanar Pantovčaka, sastanke Igmanske inicijative vodio je kao virtualni osnivač treće Jugoslavije, a na konferenciji Igmanske inicijative u listopadu 2011., Ivo Josipović je sa srpskim kolegom Borisom Tadićem pokrenuo mogućnost parlamentarne skupštine zemalja regije. Danas je ta ''skupština'' blizu ostvarenja, a srpski premijer Vučić je izjavio da iako Hrvatska trenutačno ne sudjeluje u novim projektima, ''ne postoji zapreka da iako je ona članica Europske unije, uđe također i u novi regionalni pakt G-6“. Mogla bi tamo zauzeti mjesto Albanije, jer u Tirani cijeli projekt nailazi na oštar otpor.

Lako je pročitati kamo vode Milanovićevi  međunarodni ispadi. U stvari, Zoran Milanović je samo vidljiva figura koja se pojavljuje u stvorenom kaosu, a da je danas Ivo Josipović nešto drugo, onda bi već bio javno zatražio ostavku tog bijednog premijera i njegove ministrice Vanjskih poslova, koja je uz svog brata Zorana, prevoditeljica stranih direktiva za „regijon“ i desna ruka Stipe Mesića, Milorada Pupovca i Ive Josipovića.

Režimska vrhuška nema ni Plan A ni Plan B ni Plan C. Ne vode oni politiku Republike Hrvatske. Nakon teškog spora s EU i pomoću novih lažnih, provokativnih,  dokumenata koje pripremaju u Banskim dvorima,   vjeruju da će napredovati još jedan korak prema svom jedinom i jedinstvenom planu,  prema potpunom uništenju neovisne i demokratske Republike Hrvatske.

 

 

Domagoj Ante PETRIĆ