Bivša koalicijska partnerica Zorana Milanovića, Nansi Tireli na parlamentarne izbore u rujnu izlazi kao nezavisna na koalicijskoj listi stranaka Milana Bandića i Radimira Čačića.

Tireli je u petak medijima potvrdila informaciju da će izbornu sreću okušati u Prvoj izbornoj jedinici (zagrebačkoj) kao nezavisna na listi koalicije Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365, Čačićeve Narodne stranke – Reformista, Novog vala – Stranke razvoja, HSS – Stjepan Radić i BUZ-a. 

Dugogodišnja predsjednica Laburista ljetos je sama napustila stranku, a dio medija je špekulirao da joj je SDP, koji u svojoj koaliciji ne želi Hrvatske laburiste, spreman ponudi mjesto na svojoj koalicijskoj listi. 

Tireli se naime razišla s aktualnim predsjednikom Laburista Tomislavom Končevskim koji je Tireli i Jaroslavu Pecniku spočitavao da su mimo odluke stranačkog predsjedništva u Hrvatskom saboru glasovali protiv opoziva premijera Tihomira Oreškovića, spominjući i moguće sankcioniranje to dvoje saborskih zastupnika.

Nakon što pozicioniranje Nansi Tireli na listu tzv. Narodne koalicije nije uspjelo, Nansi Tireli se našla na listi Milana Bandića, gdje su se već ranije "udomaćili" bivši Milanovićevi suradnici Radimir Čačić i Ivo Baldasar, te Slavko Linić koji je šef Bandićevog stožera u 8. izbornoj jedinici.

 

M.M.