O izvješću Agrokora koje je danas predstavio izvanredni povjerenik Ante Ramljak  oglasila se potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. 

-Izvješće revizorske kuće u ogromnoj je razlici u odnosu na ono što je Ivica Todorić dosad prikazivao u svojim poslovnim knjigama. Ta ogromna razlika ili iznimno negativni podaci jasno pokazuju zašto je Ivica Todorić 7. travnja zatražio primjenu Lex Agrokor - istaknula je ministrica Dalić.

Ocijenila je da se neistinitim izvješćima vlasnik Agrokora služilo je za dobivanje kredita i osiguranje financijskih sredstava do trenutka kada to više nije bilo moguće.

-Svi smo vidjeli blokadu veću od 3 milijarde kuna, prazne police Konzuma. Ivica Todorić je očigledno vrlo dobro znao kakvo je pravo stanje njegovih knjiga. To pravo stanje prikazivali su neistinitim i služilo je za dobivanje kredita i osiguranje financijskih sredstava do trenutka kada to više nije bilo moguće - naglasila je ministrica.

Prema njenim tvrdnjama, danas prezentirani podaci potvrda su da je Zakon o postupku izvanredne uprave pridonio očuvanju hrvatskog gospodarstva jer je cijela Agrokor grupa bila zrela za stečaj.

-Ovo što smo danas vidjeli potvrđuje da je Ivica Todorić odgovoran i kriv za sastavljanje financijskih izvješća i za situaciju u koju je doveo ovu tvrtku - istaknula je ministrica Dalić.

>>

Prezentirajući podatke iz izvješća, izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak je naglasio kako konsolidirani gubitak Agrokor Grupe za 2016. godinu iznosi 11,04 milijardi kuna, ukupne obveze bile su 56,28 milijardi, a gubitak iznad vrijednosti kapitala 14,5 milijardi.

Najzanimljiviji podatak je da su 2,2 milijarde kuna stavljane na posebni račun, revizori taj novac nisu vidjeli. 

 

 

M.M.