Vlasnik Agrokora Ivica Todorić ima tri dana da se javi u Remetinec ili će protiv njega biti raspisan europski uhidbeni nalog, odnosno Interpolova tjeralica.


Nakon što je sudac istrage odbio prijedlog tužiteljstva da im se odredi istražni zatvor, iz Remetinca je kasno sinoć pušteno svih 12-ero uhićenih u slučaju Agrokor. Od 15-ero osumnjičenika, istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Ivicu Todorića Državno odvjetništvo tereti zbog pribavljanja protupravne imovinske koristi veće od milijardu kuna te da je u temeljnim financijskim izvješćima Agrokora poslovanje i financijski položaj tvrtke prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata.

>>

Inače, Ivica Todorić u svojem je blogu ponovno napao premijera Andreja Plekovića i njegove najbliže suradnike.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, tim je povodom u emisiji "Otvoreno" komentirala optužbe Ivice Todorića na blogu.

-Ja sam gospodina Todorića tužila za klevetu i mislim da sam o tome rekla što sam imala reći. Brojne bezočne laži izgovorio je Ivica Todorić proteklih tjedana i daljnju diskusiju s tim blogom nastavit će moji odvjetnici - istaknula je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva.

 

M.M.