Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo raspisalo je tjeralicu za Ivicom Todorićem. Gdje se on nalazi još se ne zna, no pretpostavlja se da je u Londonu.

Todorić je prvookrivljenik u slučaju "Agrokor" a sumnja se da je s još 14 ljudi financijskim malverzacijama stekao više od 1,14 milijardi kuna.

Nakon što je Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo raspisalo tjeralicu za Ivicom Todorićem, on se oglasio na svom blogu te iznova ponovio tezu kako je riječ o političkom progonu.

-Ja nisam čovjek koji bježi od odgovornosti, već sam rekao da ako odgovornost postoji, a ja sam uvjeren da je nema, ona je isključivo moja. No, kao čovjek kojem su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim odvjetničkim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i obraniti i sebe i moje suradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojemu danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal - stoji u objavi Ivice Todorića.

>>

Podsjetimo, proteklih dana u medijima su se pojavile spekulacije da vlasnik Agrokora Ivica Todorić boravi u jednoj od vila u vlasništvu srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića i članova njegove obitelji koje posjeduju u engleskoj metropoli.

 

M.M.