Glazba

Koncert u povodu 100. obljetnice rođenja poljskog pjesnika Krzysztofa Kamila Baczyńskog

U Gradskom kazalištu mladih u Splitu, u prigodi 100. obljetnice rođenja poljskog pjesnika Krzysztofa Kamila Baczyńskog, u petak, 26. veljače, održan je poljsko-hrvatski „Koncert“ posvećen poljskom pjesnikuratnog doba - K. KamiluBaczyńskom, u izvedbi vokalistice i violinistice Regine Roslaniec Bavčević, uz klavirsku pratnju Joška Bavčevića, Nino Nimac (gitara), Branko Grašo (bubnjevi) i Ante Popovića (gitara), u organizaciji Poljske kulturne udruge „Polonez“. Na početku koncerta izvođače i publiku pozdravila je Monika Waligorska, predsjednica PKU „Polonez”.

Virtualno izdanje Zadar Organ Festivala

Drugo izdanje Zadar Organ Festivala održat će se ovaj tjedan u virtualnom obliku putem besplatnog prijenosa na YouTube kanalu Zadar Organ Festivala. Očekuje nas tri zanimljiva koncerta, a već večeras možemo pogledati i poslušati događaj koji nosi naslov „Muzika i misli“.

Splitski koncert u prigodi 110. obljetnice rođenja Ivana Pavla II. (1920.-2020.)

U subotu, 18. rujna, u Gradskom kazalištu mladih u Splitu, u organizacijiPoljske kulturne udruge Polonez i Varšavskog simfonijskog orkestra Impressione održan je prvi koncert u Splitu pod nazivom „Pepeo i dijamant - Ivan Pavao II. zauvijek s nama“, posvećen 100. godišnjici rođenja svetog Ivana Pavla II.,jednom od simbola neovisnosti Poljske i Hrvatske.

Lirik i sanjar koji nije mogao gledati kako barbari razaraju Domovinu

"Ostala si uvijek ista", "Djevojka za jedan dan", "Stare ljubavi", "Samo simpatija", "Zagrljeni", "Volim te budalo mala", "Netko te tajno voli", "Opijaš me jače nego vino", "Pusti me da spavam", "Sutra je novi dan", "Tiho sviraj pjesmu ljubavnu", "Zakuni se ljubavi", "Netko te tajno voli", "More, more"…

Matej Meštrović: Sviram i kad sanjam, sanjam kada sviram

Matej Meštrović (1969) bez sumnje je najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (USA). 2018. Praizveo je “Dunavskau Rapsodiju” za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Hall - Stern, i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao pravizbedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani.