ISTAKNUTE VIJESTI

U jednim koprivničkim novinama (Mali Podravski, 17. siječnja 2013.) o "slučaju Perković" napokon se oglasio i Pavle Gaži, navodno bivši Udbaš, čovjek koji je u vrijeme ubojstva Stjepana Đurekovića obavljao dužnost sekretara Unutrašnjih poslova Republike Hrvatske,(!) a prije toga kao "hrvatski kadar" bio je Izvršni sekretar za privredu  u Centralnom komitetu  Saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ) u Beogradu.


Gaži, kojeg mnogi također povezuju s ubojstvom Đurekovića, među ostalim je izjavio: "Pitam se kome to koristi. Nobilo je u pravu u svemu što tvrdi".(...), a potom je dodao jednu zastrašujuću rečenicu: "Slučaj Đureković, star 30 godina, besmislen je!"(sic!) To drugim riječima znači da nevini životi zvjerski ubijenih Hrvata u inozemstvu, koje je počinila UDB-a, po bivšim istaknutim komunističkim kadrovima, nisu vrijedni spomena, a još malo tako će razni gažiji, a i pojedini mediji,  govoriti i pisati  i o hrvatskim žrtvama u Domovinskome ratu, od čijeg je početka prošlo 23 godine.

>>Božo Vukušić: Akcija 'Brk' - likvidacija Stjepana Đurekovića

Taj navodni bivši Udbaš bio je iznimno aktivan u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata u Općinskoj organizaciji Saveza boraca u Koprivnici, te je prije pada Vukovara navodno izjavio na jednom njihovom sastanku: "Pustite JNA, JNA zna što čini!". Nikada nije javno podržao slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, ostao je "Jugoslaven" sve do današnjih dana, i "vrlo omiljena ličnost" među jednim većim dijelom Koprivničanaca, iako je svojedobno, baš kao "prvi milicajac u Hrvatskoj" želio "uništiti" i Podravku.


Mladen Pavković