ISTAKNUTE VIJESTI

Hrsvijet je prije nekoliko dana objavio vijest da je američki kongres nedavno, između ostalog, kritizirao "agresivni sekularizam" u Njemačkoj, koji je lani izazvao veliki slučaj oko pitanja religijskog obrezivanja malih dječaka kod muslimana i židova. Ali ovaj slučaj je samo pokazao, kako agresivni i radikalni ateisti, već godinama zapravo vode tihi, puzajući rat protiv vjere i vjernika.


Kako se zapravo iz jednog malog problema, nakon obrezanja jednog dječaka, izrodio veliki problem.

Prošle godine u Njemačkoj, dvoje roditelja, muslimanskih useljenika arapskog podrijetla, željeli su, po muslimanskom religioznom običaju, dati obrezati svog malog sina, odnosno sunetiti, kako se to kaže u BiH.

Obrezivanje koje je završilo na sudu

I odveli su ga jednom liječniku u Koelnu. Liječnik je bio sirijskog podrijetla i sam musliman, specijaliziran za obrezivanja, koje vrši već godinama u vlastitoj privatnoj ordinaciji. Nakon što je dječak obrezan i roditelji se sa njim vratili kući, izbile su međutim, neke komplikacije, došlo je do zapaljenja rane, tako da su ga morali odvesti u jednu koelnsku bolnicu. Tamo je dječaku dana nužna pomoć i njega i za nekoliko dana se dječak oporavio, rana je počela zarastati i roditelji su se sa njim vratili kući.

Netko iz te koelnske bolnice predao je kaznenu prijavu protiv sirijskog liječnika koji je vršio obrezanje, zbog tjelesne povrede djeteta. I to na osnovu mišljenja o obrezivanju koji su četiri godine prije dali pravnik Holm Pitzke i još dvojica liječnika, Pitzkeovih prijatelja. I oni su tu kazali da je obrezanje tjelesna povreda djeteta, i da bi to u Njemačkoj trebalo biti kazneno djelo i da se ne smije vršiti ni u kojem slučaju. Pitzke se inače već ranije bavio temom religijskog obrezanja i istraživao o tome.

Ali sud je odlučio da je obrezanje vršeno na izričitu želju roditelja zbog religioznog uvjerenja i oslobodio je sirijskog liječnika optužbe. Međutim, državni odvjetnik nije bio zadovoljan i uložio je žalbu, pozivajući se upravo na mišljenje Pitzkea. Sud je onda pozvao jednog stručnjaka kao sudskog vještaka, koji je ocijenio rad sirijskog liječnika. I rekao da je sirijski liječnik korektno izvršio obrezanje. Sud je potvrdio oslobađajuću presudu Sirijcu, ali je uzeo u obzir argumente državnog odvjetništva i rekao, da je obrezanje tjelesna povreda djeteta i da se ne smije vršiti  bez obzira što to roditelji iz religijskih pobuda žele. Da dobrobit djeteta mora biti važnija od religijskih običaja i volje roditelja, upravo kako je rekao Pitzke.

Što žele radikalni ateisti ?

Iz ovog naoko malog nevažnog slučaja, izrodio se jedan veliki slučaj.

Tko je Holm Pitzke i zašto se on kao pravnik, interesira za religijske običaje obrezanja muške djece kod muslimana i židova?

Pitzke je radikalni ateist i član ateističke zaklade "Giordano Bruno", čiji je predsjednik Michael Schmidt-Salomon. Filozof Schmidt-Salomon je osobni prijatelj glavnog ateističkog gurua, Britanca Richarda Dawkinsa i vođa je radikalnih ateista u Njemačkoj i predsjednik još jedne njemačke ateističke organizacije "brights" (otprilike; jasni, jasnovidni). Počasni član zaklade "Giordano Bruno" je i vrlo radikalni, otkačeni mrzitelj kršćanstva Karl-Heinz Daschner. Gotovo 90-godišnji Daschner je cijeli život posvetio ratu protiv kršćanstva, posebno katoličanstva i napisao mnoštvo propagandnih knjiga. Svi kritičari Daschnera, tako i umjereni crkveni kritičari, ne uzimaju Dascnhera i njegova djela ozbiljno, jer njega ne interesiraju činjenice, već on u pisanju svojih djela selektivno uzima samo ono što njemu odgovora, pretjeruje, manipulira i laže, a ne smeta mu i da preuzima svakojake teorije zavjere od najcrnjih ekstremista, pa čak i neonacista. Daschner sam, uopće ne krije da je motiv njegove borbe, mržnja protiv Crkve i kršćanstva. On otvoreno kaže da mrzi kršćanstvo. Ipak to ne smeta Schmidtu-Salomonu, i ostalima iz zaklade "Giordano Bruno", koji su starog ludog hohštaplera Daschnera odlikovali svim počastima i nazvali čak glavnu nagradu po njemu, Nagrada Karl-Heinz Daschner. Jedan od nositelja te nagrade bio je upravo Dawkins. A sam Daschner je 2006. nagrađen od Srpske Akademije Nauka i Umetnosti (SANU). Pogodite zašto.

Schmidt-Salomon, koji inače potječe iz jedne kršćanske obitelji, je poznat po provokacijama protiv kršćana, posebno katolika. Tako je on sredinom devedesetih godina inscenirao jednu kazališnu predstavu "Marijin sindrom", u kojoj se na najgori način rugao Majci Božjoj, bezgrešnom začeću itd..

Borba protiv religije

Jedan od ključnih ciljeva radikalnih ateista, u njihovoj borbi protiv religija je upravo borba protiv religioznog odgoja djece. Pod krinkom navodne borbe za dobrobit djece. Cilj je faktički otrgnuti djecu od njihovih roditelja i zabraniti roditeljima religiozni odgoj djece. I to je ono što doista svrbi Schmidt-Solomonovog sljedbenika Holma Pitzkea. Navodna briga za dobrobit muslimanskih i židovskih dječaka, je samo paravan. Njega svrbi religiozni odgoj djece i to je i istakao u svojim radovima, da roditelji ne bi smjeli obrezivati djecu dok djeca nisu punoljetna, tj. kada su dječaci punoljetni i kada sami mogu odlučivati o tome, tek tada mogu sami odlučiti, hoće li biti obrezani ili ne. Da Pitzkea doista ne interesira navodna dobrobit djeteta, najbolje pokazuje to što se on i ostali radikalni ateisti zalažu za isto i kada je riječ o krštenju djece kod kršćana. Prilikom krštenja ne može doći do tjelesne povrede djeteta, ali oni zahtijevaju da roditelji ne bi smjeli "prisilno" krstiti djecu. I da bi se djeca, tek kada su punoljetna sama trebala odlučiti, hoće li biti krštena ili ne. Njihov temeljni cilj je tako reći, spriječiti utjecaj religije već u djetinjstvu.

Radikalni ateisti su, povodom ovog slučaja u Koelnu, posebno u lijevim medijima napravili jednu hajku, na muslimane, i nešto u manjoj mjeri, na židove, zbog obzira na njemačku prošlost. Ali ipak se galamilo i na jedne i na druge. Radikalnim ljevičarima i ateistima, nije uopće smetalo, što su se u hajku po internetskim forumima uključili i neonacisti, kojima je ovaj slučaj bio dobro došao da sipaju mržnju protiv muslimana i posebno protiv židova. Tako da su predstavnici Židovske zajednice i glavni židovski rabini kazali da se jako ružno osjećaju kao za vrijeme huškanja na židove za vrijeme nacizma u Njemačkoj. I kazali su da je obrezanje tisućljetni religijski običaj, neizostavni dio židovske vjere i da je i sam Isus kao dijete židovskih roditelja bio obrezan. I da osim nacista, im nitko u njemačkoj povijesti nije zabranjivao obrezanje. Predstavnici i katoličke i luteranske crkve Njemačke bili su se solidarizirali sa muslimanima i židovima, a komentar militantnih ateista na to bio je, - eto vidi se kako se svi talibani drže zajedno.

Natjerali Bundestag na raspravu

Tako je cijeli problem došao čak do Bundestaga i njemački parlament je morao raspravljati o tomu. Dakle jedna mala grupica radikalnih ateista, natjerala je čak i njemački parlament da raspravlja o jednom fantomskom i nametnutom problemu. Velika većina i muslimana i židova i tako ne vrši obrezanje dječaka u bolnicama, već privatno. Muslimani imaju za to specijalni obučene ljude koji to vrše privatno u religijskim prostorijama, slično tako i židovi, koji to vrše u svojim sinagogama.

Židovi žive u Njemačkoj više od 1000 godina (ako se izuzme tragični prekid 12 godina nacističke vladavine), a muslimani žive već 50 godina u Njemačkoj, i  vrše obrezanje svoje muške djece stoljećima, odnosno desetljećima, i sada se netko odjednom sjetio toga. Tako je Njemačka postala jedina država u svijetu u kojoj je parlament raspravljao, treba li zabraniti jedan religijski ritual.

Ipak parlament je velikom većinom izglasovao da je obrezanje muške djece iz religioznih pobuda dozvoljeno u njemačkim bolnicama, uz poštivanje liječničkih mjera itd. Protiv su glasovali, odnosno tražili su zabranu obrezanja, zastupnici iz stranke "Ljevica" (nasljednica Komunističke partije DDR-a), te pojedinci iz stranke Zelenih.

Zagovornici pedofilije protiv vjerskih sloboda

Jedan zastupnik Zelenih, nezadovoljan odlukom Bundestaga, nakon toga je divljao protiv obrezanja, protiv muslimanske i židovske religije, na svom sajtu na Facebooku. Iako se upravo Zeleni, uvijek predstavljaju kao prijatelji useljenika. Da se upravo Zeleni predstavljaju kao borci za navodnu dobrobit djece je naravno smijurija i licemjerje na kvadart. Stranka koja ima prljavu prošlost, čiji su mnogi zastupnici sve do sredine 80-ih godina zalagali za legalizaciju pedofilije, a jedan od njih, koji se hvalisao odnosima sa petogodišnjom djevojčicom, sjedi i dan danas u Europskom parlamentu u Strassbourgu.

I inače, je to bilo veliko licemjere. Njemačka je tragični prvak u Europi što se tiče kriminala prema djeci. Seksualna i tjelesna zlostavljanja, te ubojstva djece su užasno česta. U Njemačkoj godišnje biva ubijeno oko 150 djece, samo od vlastitih roditelja. Prema procjenama društava za zaštitu djece, 150-200.000 djece godišnje se seksualno zlostavlja u preko 90% slučajeva od vlastitih roditelja ili bliže rodbine. U velikoj većini svih slučajeva i ubojstava i zlostavljanja su počinitelji Nijemci, njemački roditelji iz njemačkih obitelji, ne muslimani, ne židovi, niti bilo koji drugi useljenici.

Primjeri zlostavljanja djece

List strave i užasa je dugačka. Samo neki najstravičniji slučajevi. Sedmogodišnju djevojčicu Jessicu, njeni su roditelji zaključali u jednu sobicu i nisu joj danima dali jesti i piti. Dijete je umrlo od gladi u najstrašnijim mukama. Dijete je pronađeno sa istrgnutom kosom u rukama, u muci je pokušavalo jesti vlastitu kosu. Isto se dogodilo osmogodišnjem Kevinu iz Bremena. U jednom istočnonjemačkom gradu, su na balkonu jednog stana u vazama za cvijeće, otkriveni posmrtni ostaci leševa devetero novorođenčadi. Žena koja je tu stanovala je nakon poroda svakog od 9 djece ubila i zakopala u zemlju u vazama za cvijeće na balkonu vlastitog stana.

Jedan mladi par, momak i djevojka u Essenu su, zlostavljali vlastito malo dijete i kako je kasnije potvrdila policijska istraga, dijete su napravili samo sa namjerom da ga kasnije mogu zlostavljati! Sve su to slučajevi od njemačkih, a ne od turskih roditelja ili muslimanskih roditelja. Pitzke i ostali samozvani borci za dobrobit djece nisu se nakon ovakvih slučajeva nikada oglasili.
Ne želi se vidjeti slon u vlastitom dvorištu, ali se rado pokazuje na miša u tuđem dvorištu. Valjda je umirujuće to da se može pokazivati prstom na one druge, da se zadrži lažni osjećaj vlastite zapadnjačke civilizatorske nadmoći nad svim tim "primitivcima" sa drugih kontinenata, posebno iz trećeg svijeta.

Tako, njemački mediji rado pokazuju prstom na tzv. ubojstvo iz časti, kada su braća iz jedne kurdske obitelji barbarski ubili vlastitu sestru jer je "uprljala čast obitelji", a njemački i američki, britanski i drugi zapadni mediji, recimo, danima izvještavaju i zgražaju se nad slučajem masovnog silovanja jedne djevojke u Indiji i ostalim sličnim slučajevima tamo kod "primitivnih" naroda i država. Ali da se u njihovim vlastitim dvorištima u "civiliziranim" zapadnim zemljama, u "civiliziranim" zapadnim obiteljima, svakodnevno događaju takvi i još gori slučajevi, mnogostruko češći, silovanja žena, silovanja i zlostavljanja djece, ubojstva djece, ubijanje cijelih obitelji itd... zbog toga se nitko posebno ne uzbuđuje. To sve spada onako u male rubrike, crne kronike i svatko se navikao na to.

Proračunati pokušaji diskreditacije Majke Terezije

Jedan drugi slučaj, koji na prvi pogled nije imao ništa zajedničkog sa ovim slučajem u Njemačkoj, Ali samo na prvi pogled.

Prije nekoliko mjeseci, troje kanadskih znanstvenika, objavili su svoju analizu lika i djela Majke Tereze. I kazali da je Majka Tereza uopće nije bila ni dobra, ni blaga, poštena, ni sveta, već okrutna i nepoštena. Tu su vijest prenijeli i neki hrvatski mediji.

U dlaku iste optužbe protiv Majke Tereze, je iznio Britanac Christopher Hitchins, već kasnih devedesetih, a troje Kanađana su ih samo ponovili, i pravili se kao da su otkrili nešto senazacionalno. Navodno nakon "objektivne" istrage, i ispitavanje nekih svjedoka, i čitanje zapisa Majke Tereze. itd.

U međuvremenu preminuli, Hitchins je bio jedan radikalni ateist, odnosno antiteist, kako je sam sebe nazivao. Borac protiv religija, ljevičar, marksist, trockist, i prijatelj Dawkinsa. On i slični su tada predbacivali Majci Terezi ne samo to, što joj predbacuju i troje Kanađana, već i to što je Majka Tereza, bila protiv uporabe prezervativa i sredstava za kontracepciju, ili što je bila protiv homoseksualaca u Crkvi. Kakav drskost! Da jedna katolička časna sestra zastupa takve stavove. To je kao da netko zamjera vegetarijancima što se protive uporabe mesa u prehrani.

Onda su ovih troje Kanađana, profesor Serge Laveree sa sveučilišta u Montrealu i njegove dvije kolegice, ponovili iste optužbe kao i Hitchins.

Osim toga Laveree je proučavao i postupak za beatifikaciju Majke Tereze i kritizirao taj proces i papu Ivana Pavla II, koji po njemu nije poštovao pravila Crkve za proglašavanje nekoga svetim, već je na brzake proglasio Majku Terezu svetom iako ona to nije bila, itd. itd.

Serge Laveree je psiholog i bavi se istraživanjem ljudskog mozga i inteligencije. Čovjek se pita, zašto jedan psiholog istraživao život Majke Tereze? I zašto nekoga tko uopće nije vjernik zanima to kako se u Katoličkoj Crkvi nekoga proglašava blaženim?

Odgovor se dobije, brzo, kada se pročitaju nekoliko članaka i razgovora sa Sergeom Lavereeom u nekim kanadskim medijima.

Laveree je radikalni ateist i borac protiv religija, isto kao i Holm Pitzke, Michael Schmidt-Salomon ili Richard Dawkins. Laveree je istraživao, zašto djeca, kada napune najkasnije osam godina, prestanu vjerovati u Djeda Božićnjaka (Mraza), ali i dalje vjeruju u Boga. I to njega strašno smeta.

Laveree zato okrivljuje religiozne roditelje koji ne dozvoljavaju "slobodu" svojoj djeci, već ih religiozno odgajaju. On se zalaže za to, da se djeca ne bi trebali odgajati religijski, dok nisu punoljetna, dok sami ne odluče hoće li biti religiozni ili ne.  Dakle, tipični radikalno-ateistički zahtjev, slično onome za što se zalaze i Pitzke, koji zahtjeva da se djeca ne bi trebala krstiti, dok ne postanu punoljetna, da mogu sama odlučiti, da roditelji manipuliraju djecom i krše im ljudska prava i slično. Laveree kaže da su religije najveća prijevara u povijesti čovječanstva. I on zahtijeva da se vjeronauk i predavanje religije izbaci iz svih škola. Jer, kako kaže, religije su bajke.

Da Majka Tereza nije bila katolkinja i časna sestra i da nije bila proglašena svetom, onda ona Lavereea nikad ne bi interesirala, niti bi istraživao o njoj, pa taman da je bila najgora. Cilj te istrage je bio diskreditirati Majku Terezu, odnosno preko nje diskreditirati katoličanstvo i vjeru uopće

Jer kada bi Pitzkeu, Lavereeu, Dawkinsu i sličnima doista bilo do dobrobiti djece, onda u svojim redovima, u tim humanističkim društvima, u kojima su članovi, ne bi držali deklarirane pedofile i neprijatelje djece. To im uopće ne smeta.

Štulhofer i kreatori SANU u društvu zagovaratelja pedofilije

Štulhoferov prijatelj i veliki borac za pedofiliju, Vern Bullough bio je cijeli život član svjetske krovne organizacije radikalnih ateista "Međunarodne humanističke i etičke unije" (IHEU) u kojoj je i Dawkins visoki član. Bullough je nekoliko godina bio i predsjednik IHEU i odlikovan je od nje, isto kao i Dawkins. Dawkins je dopredsjednik Britanskog humanističkog udruženja (BHA), koje je naravno članica IAHR.

Drugi Štulhoferov prijatelj i promicatelj pedofilije, Erwin Haeberle je također član IHEU. Helmut Kentler, preminuli njemački pedofil, je bio član njemačke Humanističke Unije (HU), koja je članica u IHEU. Još uvijek se vodi kao počasni i zaslužni član HU. Ruediger Lautmann, drugi poznati njemački pedofil, koji je napisao pedofilnu knjigu "Žudnja za djetetom", je još uvijek visoki član HU.

Predsjednici IHEU bili su recimo i dva srpska marksistička filozofa praksisovca, Mihailo Marković i Svetozar Stojanović. Marković je bio jedan od ideologa velikosrpskog nacionalizam i jedan od koautora Memoranduma SANU. Srpskog "majn kampfa", koji je bio podloga za Miloševićeve osvajačke ratove. Dakle ni ovakvi članovi kao Marković ne smetaju IHEU.

Jedan od predsjedavajućih IHEU je bio i britanski inženjer, radikalni ateist, Roy Brown, koji je osnovao World Population Foundation (WPH), koja se zalaže za seksualni odgoj stanovništva u trećem svijetu i čiji je glavni cilj smanjivanje nataliteta u zemljama trećeg svijeta, odnosno smanjivanje broja stanovnika zemaljske kugle, što je glavni cilj i svih kinsleyevih seksologa i njihovih odgoja.

Članovi IHEU kao i članovi HU i drugih nacionalnih ogranaka imaju jednu ceremoniju, koja je nešto kao ateistički odgovor na krizmu kod kršćana ili na bar micvu kod židova. Dakle, članovi humanističkih unija obuku lijepo svečano svoju 13-godišnju djecu i onda ih uče navlačenju kondoma na bananu ili krastavac i to je sve jedna svečana ceremonija. I tu ateističku "krizmu" će sada učiti i hrvatska djeca u okviru zdravstvenog odgoja u školama. I uopće, radikalni ateisti su organizirani kao religija, odnosno kao antireligija.

Schmidt-Salomon je u svom društvancu "brights" uveo "10 zapovjesti evolucinarnog humanizma", kao ateistički odgovor na 10 Božjih zapovjedi kod kršćana i židova. A on i Dawkins su također napravili nekakve ateističke molitve (živa istina), i u tim molitvama se oni mole poznatim svjetskim znanstvenicima iz povijesti. Iako su većina tih znanstvenika koji su živjeli u različitim povijesnim epohama zapravo bili vjernici..

 

 

B.N.

 

Vezani članci:

>>U Velikoj Britaniji i Njemačkoj ima više nacionalizma i napada na homoseksualce nego u Hrvatskoj - Gdje su tamo Pilići i Građanske akcije?