ISTAKNUTE VIJESTI

Upravo u jugoslavenskom  sustavu i toj nekadašnjoj državi,  i leže korijeni problema u današnjoj Hrvatskoj. Samo idioti i neizlječivi jugodebili ne vide to. Slične probleme kao i Hrvatska imaju danas sve nekadašnje komunističke države istočne Europe, u većoj ili manjoj mjeri. 45 godina komunizma su u svim tim državama puno toga uništili, prije svega su uništili  upravo ono građansko i pošteno društvo i ustoličili drugarsko-partijski sustav veza, korupcije i lopovluka i upravo zato je prijelaz svih tih država u novi sustav demokracije, pravne države i građanskog društva u kojem se korupcija treba suzbijati, toliko težak. I baš je spor oko Lex Perković, raskrinkao taj nekadašnji drugarsko-partijski sustav, koji u Hrvatskoj još živi i drži sve u svojim rukama.


U žalopojke zbog toga što propada projekt preodgoja Hrvata po obrascu neokomunista i dženderista uključio se još jedan jugodebil,  režimski povjesničar Tvrtko Jakovina.

Onda Tvrtko kuka na Ustavni sud, što se drznuo biti neovisan i odobriti referendum. Vidi ti toga, kako Ustavni sud može biti neovisan, pa oni su navikli da su sudovi u službi Partije i vlasti. Kuka Tvrtko kako je nekada za vrijeme njegove Jugoslavije sve bilo ljepše i bolje.

"Nekada je u Hrvatskoj bilo jako puno različitih manjina, danas su manjine tek simbolički iskazane u nacionalnoj statistici, a Zavod za statistiku podatke prebrojava godinama, sporije nego u vremenima bez računala."

Kojih je to puno različitih manjina nekada bilo? Misli li Jakovina tu na nekad brojnu njemačku manjinu? Koju su  komunisti i partizani, nakon 1945. nemilosrdno ubijali i protjerivali. U "Crnoj knjizi dunavskih Švaba", čiji su izvaci objavljivani u njemačkim medijima, opisani su zločini nad nekadašnjim "folksdojčerima" u Hrvatskoj i Vojvodini, nakon drugog svjetskog rata. Kako su partizani recimo, rezali ruke i noge živim ljudima, pripadnicima njemačke manjine, silovali im žene, ubijali stare i nemoćne..itd. Ali za  Jakovinu i Tomića, ti su folksdojčeri  ionako bili sve  nacisti koji su zaslužili kaznu pravednog i milosrdnog diktatora iz Kumrovca

"Hrvatska je dominatno konzervativna!", senzacionalno je otkrio Tvrtko, kao i Butković malo ranije. Eto kvazi-liberali i kvazi-građani lamentiraju ovih dana stalno, kako su Hrvati većinski konzervativni. Ali oni su naravno uvijek bili liberalni, uvijek su bili za Zapad i gejeve, i onda kada se za vrijeme njihove Jugoslavije i njihovog diktatora, njihova vlastita Partija  homoseksualnost smatrala zapadnjačkom dekadencijom i perverzijom i onda kada se narodu trubilo da je taj Zapad mračan, kapitalistički i imperijalistički i želi razbiti "našu socijalističku i samoupravnu Jugoslaviju". Neka Tvrko i ostali prestanu glumiti. Naravno da njima nije stalo ni do gejeva, ni do laicizma, ni do čega. Već su se prihvatili svega toga, gejizma i militantnog laicizma, koji im je ponuđen od određenih krugova, samo zato da bi uništili onu vjerničku većinu Hrvata. To su sve samo dobro došla sredstva za borbu protiv većine. Nekada su za to sredstva bila jugoideologija i titoizam, danas su gejizam i dženderizam sredstva za borbu protiv hrvatske većine. Tako su oni preko noći zamijenili nekadašnje crvene komunističke dresove sa žutim europskim, liberalnim dresovima.

Pa nam Tvrko onda hvali gejizam kao mjerilo napretka. Samo dakle, ako imamo što više gejeva, bit ćemo napredniji. Pa nabraja par političara gejeva u drugim državama, koje su navodno upravo napredne zbog toga.  Naravno, tih nekoliko zapadnih zemalja bile su sve do prije 4-5 godina. totalno jadne, nazadne i siromašne. I tek kada su prije par godina dobile gay brakove i nekoliko gej političara, preko noći su postale bogate i napredne. Samo što Tvrko ne kaže, da je u tim državama, kao i Hrvatskoj, na snazi sustav parlamentarne i stranačke demokracije, da se dakle na izborima biraju stranke, a ne pojedinci. I tih nekoliko političara gejeva tamo uopće nisu birani izravno, već su bili na listama svojih (lijevih i liberalnih) stranaka. Ali valjda će uskoro i SDP, HNS i Laburisti naći ponekog kandidata geja za svoje stranke, i postaviti ih na svoje liste, pa ćemo i mi odmah postati automatski napredni i bogati, preko noći.

Pa se Tvrtko zgraža nad tim, što je Hrvatska sličnija Poljskoj i Mađarskoj i Francuskoj čak, a ne naprednim državama kao Belgija, u kojoj, kako su pisali belgijski mediji, ima veliki broj ljubitelja pedofila i djecoubojice Dutrouxa, koji su bili ponudili, da bi mu odmah dali besplatan stan i uzdržavanje, da ga je Europski sud pomilovao prije nekoliko mjeseci, kada je zločinac bio uložio zahtjev za pomilovanjem. Pa se Tvrtko zgraža nad tim kako je u Francuskoj "ekstremna desnica socijalističkog predsjednika, izabranog na demokratskim izborima u zemlji koja je kolijevka demokracije u Europi, izviždala, proglasivši ga diktatorom".

Za komunistički mentalitet Tvrtka Jugovine to je odmah "ekstremna desnica", iako su desetine tisuća običnih Francuza, na glavni francuski državni praznik u srpnju ove godine na ulicama Pariza, izviždali Hollandea, dok se vozio u svečanoj povorci. U Francuskoj normalni izraz demokracije, ali za jugodebile sa komunističkim mentalitetom, grozota. U Hrvatskoj se za zvižduke političarima još uvijek ide u zatvor.

Jugoslavija i jugodebilizam uzrok svih zala

Ali Tvrko se jako zabrinuo za Hollandea, Josipovićevog prijatelja, koji je na Brdu kod Kranja, prije nekoliko mjeseci sa njime i Tomom Nikolićem kovao planove o "regiji".

Hollande je najgori francuski predsjednik u povijesti Francuske i bijes Francuza protiv njega bi mogao eksplodirati. Zato je je tamo Le Penova desna stranka, Front National trenutno u anketama najjača stranka. Koja je inače daleko desnija, nego bilo koja hrvatska desna stranka. Kao i desna stranka Gerta Wildersa u inače jako naprednoj Nizozemskoj. Iako nas naši propagandni mediji stalno uvjeravaju da su u Nizozemskoj sami tolerantni naprednjaci i ljevičari koji ne bi ni muhe zgazili, Wilders i njegova stranka se otvoreno zalažu za izgon mnogih stranaca iz Nizozemske i ukidanje EU.

"Jesmo li Kampučija?" - pita se Tvrtko.

Da, jesmo. I to ona crvena komunistička Kampučija u kojoj su vladali crveni kmeri. Naši crveni Kmeri su kukuriku vlada i svi mogući njeni kulturni i medijski pomagači  i Tvrtko je  i sam dio te Kampučije. Ali što drugo očekivati od Tvrtka, koji je prije nekoliko mjeseci, rekao da je stvaranje Jugoslavije 1918. bilo dobro za Hrvate. Pa i najvećem idiotu je danas jasno da je Jugoslavija bila prokletstvo ne samo za Hrvate, već za sve ostale narode "regije". Da je Jugoslavija, povezana sa velikosrpskom idejom bila uzrok svih problema, zala, i ratova u zadnjih 80 godina na ovim prostorima. Da nije bilo Jugoslavije, nikada ne bi bilo sukoba na ovim prostorima. Da Jugoslavija nije nastala 1918. godine, da su se tada Hrvati i Srbi osnovali svako svoju državu, ne bi nikada bilo nikakvih sukoba. Iako su Hrvati od ukupno nekih 1400 godina svoje povijesti samo 68 proveli u Jugoslaviji,  jugodebili nam sugeriraju da je  Jugoslavija bila bajka za Hrvate. Jugoslavija koja je bila najveći grob za Hrvate.

Ali Tvrko i ostali jugodebili sada žele okrenuti kotač povijesti natrag i opet uspostaviti neku novu.

Zapravo je već tada 1918. nasilno pravljenje Jugoslavije, bio točak unatrag, kao i one 1945. i zato je oboje završilo katastrofom. Čak je i jugofilska povjesničarka Marie-Janine Čalić, u svom jugo-promidžbenom članku, kojega je objavio Jutarnji prije par mjeseci, priznala, da je ujedinjenje Jugoslavije 1918. došlo prekasno, jer su se narodi stoljećima razvijali drugačije.

I naravno, kao što je  tipično za komunističko-udbaške mahere, ne može proći bez Njemačke i nacizma. I tako Tvrko dovodi u vezu nekadašnju predratnu Njemačku, takozvanu Weimarsku republiku, koja je prethodila dolasku Hitlera, sa današnjom Hrvatskom. I uspoređuje progon manjina u tadašnjoj Njemačkoj sa izmišljenim progonom gejevske manjine u Hrvatskoj.

Tvrtko uzima weimarsku Njemačku, iako je mogao uzeti za primjer Titovu Jugoslaviju, ili bilo koju drugu komunističku državu u kojoj su komunisti zabranjivali homoseksualce gore nego igdje. Ali naravno da neće, jer bi se to kosilo sa njegovim hvaljenjem Jugoslavije, koje je prije toga nadrobio. Pa rekao je da je u Hrvatskoj nekada bilo više različitih manjina i svima je bilo lijepo. A Tomić, da je dosljedan sebi, mogao bi onda, po onom istom svom stilu ignoriranja komunističke diktature, kazati i ovo: jest da je Tito progonio gayeve (kako je nedavno rekao Hodak na portalu dnevno, jedan broj ih je uklonjen već za vrijeme rata), ali Tito je brate gradio i davao narodu.


Davor Dankinić


Vezani članci:

-Davor Dankinić: Jedan dio hrvatskog stanovništva zaražen jugodebilizmom

-Davor Dankinić: Jedan dio hrvatskog stanovništva zaražen jugodebilizmom (II. dio)

-Davor Dankinić: Jugoslavenska 'plava trava zaborava' u neovisnoj Hrvatskoj ( I. dio)

-Davor Dankinić: Jugoslavenska 'plava trava zaborava' u neovisnoj Hrvatskoj ( II. dio)

-Davor Dankinić: Jugoslavenska 'plava trava zaborava' u neovisnoj Hrvatskoj ( III. dio)

-Tomić otvoreno priznao da je jugodebil a Jutarnji prekinuo sve veze sa ostatkom Hrvatske