Hrvatska

Tko s Milanovićem liježe, budi se (politički) mrtav!

Poziv Most-a na „anti-HDZ-ovsku“ koaliciju konačni je dokaz ili apsolutnog amaterizma ili bezočnog licemjerja ove stranke na koju, usporedi li ih se s oporbenim političkim strankama, ipak gledamo s određenom blagonaklonošću, ako ne onda simpatijom jer su svjetonazorski nam bliskiji. Netko tko je vlastitu prvu vladu s HDZ-om srušio, a iz druge vlade s HDZ-om bio izbačen; čiji propagandni aksiom potom glasi: SDP=HDZ, poziva na koaliciju sa SDP-om kao najvećom strankom „anti-HDZ-ovske“ koalicije.

Svaki građanin mora poštivati odluke Ustavnog suda, pa i Zoran Milanović!

Nakon što je Ustavni sud onemogućio Zoranu Milanoviću biti mandatarom i predsjednikom vlade, ne prestaju reakcije javnosti. Pojavio se i zanimljiv fenomen; pojedini internetski portali provode ankete s pitanjem čitateljima slažu li se s odlukom Ustavnoga suda, a i novinari postavljaju takvo pitanje pojedinim političarima iz ovih ili onih opcija te se stvara shizofrena situacija u kojoj se sudska odluka preispituje, omalovažava, opovrgava ili na drugi način umanjuje činjenica da je ona konačna i obvezujuća.

Preminuo Josip Manolić - O mrtvima samo istinito

Kad sam bio mlad, unatrag tridesetak godina, smatrao sam da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bio pretvrd, krut i neprilagodljiv, pripisujući to njegovom komunističkom pedigreu, odnosno partijskoj biografiji. Danas, s malo više iskustva, uvjeren sam da je Tuđman bio blag; preblag, popustljiv, gotovo krotak.

Hrvatska bira nastavak života na Zapadu ili proruski put

Predizborni skup HDZ-a, 12. travnja, navečer na splitskoj rivi na svoj način opečatio je završnicu predizbone kampanje za parlamentarne izbore, 17. travnja, ne samo u tom gradu nego na jugu Hrvatske. Do toga masovnog skupa potpore vladajućoj stranci ishod izbora izgledao je poprilično izjednačen. Nakon Splita sve izgleda drukčije.

Krava je pametnija od Milanovića

Iako je Milanović posljednjih dana pogrdno pričao o kravama, čini nam se da bi puno manje štete bilo napravljeno na mjestu predsjednika da umjesto njega neka krava obnaša tu funkciju. Krave uopće nisu neinteligentne, društvena su bića, u prirodi formiraju velika krda kako bi se zaštitila.