ISTAKNUTE VIJESTI

Na sam Dan neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada 2011, kada se obilježava dan kada je 1991. hrvatski Sabor  jednoglasno donio  Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, novinar i urednik kontroverznog uratka „Latinica“ HTV-a., na svom facebook profilu, u maniri pravog jugoslovena, isprovociran najvjerojatnije i googlovom naslovnicom kojom se podsjeća na državni praznik Republike Hrvatske, pušta spletove partizanskih pjesama.

No, sama činjenica da preferira takvu glazbu stvar je osobnog glazbenog ukusa Latina. Uz partizanske poskočice i kola, isti pušta snimke vojne parade JNA iz 1985.  i 1975. godine, kojima se divi veći dio njegove sekte. Takvu beskrupuloznost prema stradalnicima od te iste JNA, pogotovo od osobe koja želi biti dio javne scene, i takav suptilni govor mržnje nije dugo bio ovako javno plasiran.

>>Josip Pečarić: Njima je to građanski rat, a agresori su im Hrvati

Očito Latinu ne odgovara što uredno, prema svom ugovoru, prima veliku plaću od HTV-a , a ništa ne radi.

Zašto Ivo Josipović podržava Denisa Latina?

Kada stavimo političko djelovanje i svjetonazor Denisa Latina u kontekst da je istog, u travnju 2010. godine primio predsjednik Ivo Josipović u znak podrške i potpore imenovanom da se njegova emisija vrati na program HTV-a, čime se grubo pokušao umiješati u poslovnu i uređivačku politiku javne televizije, koja je po postojećem zakonu u nadležnosti Sabora, postavlja se pitanje da li i predsjednik podržava stavove iskazane od Latina?

>>"Psihijatrijski slučajevi" u hrvatskom novinarstvu

>>Šamaranje hrvatske neovisnosti: Kuljiševa "mini Srebrenica" kao kulminacija orjunaške pamfletske kampanje

Napominjemo da je na istom prijemu nazočio i Denis Kuljiš, koji radi za  "Nezavisne novine" u Republici Srpskoj.

Kakve to smjerove djelovanja podržava aktualni predsjednik Republike Hrvatske?

 

Mirna Dujmović