ISTAKNUTE VIJESTI

Skupina mirovnih institucija i pojedinaca poslala je državnom vrhu otvoreno pismo u kojem, u povodu prijepora oko uvođenja ćiriličnih natpisa u Vukovar, pozivaju na širu raspravu u okviru koje bi se, ističu, proradila prošlost, prevladali postojeći stereotipi i osvijestio značaj zajedništva za opstanak i prosperitet i budućnost Vukovara i cijele Hrvatske. - prenosi Hina.


- Smatramo da je to prilika za unaprijeđivanje međuetničkih odnosa i pomicanje težišta rasprave s osporavanja zajamčenog prava na konsenzualno pitanje kako ostvariti ustavni zakon, a da se uzmu u obzir vrijednosti važne Hrvatima i Srbima Vukovaru radi obnove povjerenje među njegovim žiteljima - ističe se u pismu, kojega je potpisalo petnaestak potpisnika, a među njima su: Centar za mirovne studije, Grupa mladih Vukovar, Mirovna organizacija Luč, Mirovna organizacija Miramida, Udruga Pobjede, Vesna Teršelić, Srđan Dvornik i drugi.

Svi potpisnici “pušu u isti rog”

Vesnu Teršelić i oko nje okupljenu ekipu ne treba nikome posebno predstavljati, a prva asocijacija na njeno ime su Rekom i Documenta. Dosta je pogledati bilo koju njenu sliku, pa da se uoči divlji pogled pun mržnje prema svemu što počinje sa slovom “H”.

Ukucavši u Googleovu tražilicu ostale navedene potpisnike, lako je shvatiti kako se svi zalažu za LGTB prava i za uvođenje 4. modula spolnog odgoja u škole, te  podržavaju Teršelićku, Rekom i Documentu, a zajedničko im je i to da  se financiraju putem raznih Eu donacija i fondova.

Čak i dva Vukovarca čine “grupu mladih Vukovaraca?

Začuđuje jedino potpisnik koji je naveden kao “Grupa mladih Vukovar”. Hmmmm! Mnogo je tu pitanja! Kao prvo, što ili tko uopće čini jednu grupu? Prema Krechu i Crutchfieldu, “grupu označava dvije ili više osoba koje imaju neki eksplicitan psihološki odnos jedna prema drugoj”.

To znači kako gore navedeni potpisnik, Grupa mladih Vukovar, može biti sačinjena od dvije osobe, a to je, kao što znamo, općepoznatim manipulatorima koji su danas u Hrvatskoj na najvećoj cijeni, dovoljno da tu dvojicu Vukovaraca (op.a.) nepoznate nacionalnosti nazovu “Grupa mladih Vukovar”.

Grupa mladih Vukovaraca žele da se u Vukovar uvede ćirilica?

Nekako nije za povjerovati da je ta grupa baš sastavljena od Hrvata, pogotovo onih koji su u Domovinskom ratu ostali bez svojih bližnjih, i koji su na prosvjedu držali razvijene zastave protiv uvođenja ćirilice u taj napaćeni, razrušeni i krvlju okupani grad.

Ali kad ovakvu ekipu potpisnika pisma o poželjnom uvođenju ćirilice u Vukovar okuplja teta Vesna, sve je moguće...barem samo u njihovim glavama.

Ali, opet, mislim, “Hellou???!!!” Mladi Vukovarci žele ćirilicu u Vukovaru??!!

 

Ma koga vi to....u zdrav mozak...

 

 

Petra Jurčević