ISTAKNUTE VIJESTI

Među prvima koji su potpisali ovu sadržajnu Peticiju HSP-a bilo je nekoliko nas članova Savjeta Slobodne Hrvatske, te mi pozivamo svekolike hrvatske državotvorne domoljube i rodoljube na potpisivanje. Mi smo ovu Peticiju potpisali na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Ona se potpisuje pored samoga spomenika Banu, na kojemu štrajkaju glađu do sada petorica Hrvatskih branitelja Domovinskoga rata.


Spomenik bana je okićen zastavama RH kao i plakatima, na kojima se ističe "BOŽE SPASI HRVATSKU!" Valjda od Engleza i Haaškoga suda. Sve u svemu tužno je to! Ti nesretni Englezi nikako da prihvate Slobodnu Hrvatsku Državu, bar u jednome dijelu ove povijesne nam domovine Hrvata, od skoro 15. stoljeća. A spadamo među najstarije narode svijeta, s našim korijenima iz indo-iranskih prostora.

Ovo je naša sudbina, koja nas prati još od Pacte Convente iz 12. stoljeća na ovim prostorima, za koje i jedan Miroslav Krleža u svojim Zastavama jasno piše: "Na ovim prostorima , u hrvatskim uvjetima, svaki drugi narod bi bio davno nestao!" A mi se održasmo kroz tolika stoljeća unijaštva bez svoje suverenosti. I sada ove jugokomunističke nakaze vladaju RH. Oni se ne mire s propašću njihove jugotvorevine, za koju su se krvnički borili.

Među njima je bio samo jedan istinski pokajnik, u katoličkom i nacionalnom vidu! A to je besmrtni Franjo Tuđman, naš hrvatski Sveti Pavao, što je za života i sam znao govoriti za se! Čudo je povijesno da smo se uspjeli, kod tolikih neprijatelja, obraniti od srpske agresije, koja je raspolagala i oružjem i podrškom svih hrvatskih neprijatelja. I zašto se još uvijek plašimo? Samo zato što u RH vladaju te jugokomunističke nakaze.

Stipe Mesić, zakleti neprijatelj Hrvatske Države, je radio cijelo vrijeme protiv osamostaljenja Republike Hrvatske, ali tako podlo da ni sam Franjo Tuđman nije mogao u to povjerovati. Ta dobro znamo da je čak pjevušio o Juri i Bobanu dok je mlatio stotine tisuća dolara po Australiji, koje nikada nitko nije vidio. Zamislite, kada ga pitaše gdje su ti novci, on izjavljuje, da ih je predao Dunji Gotovini, to jest supruzi Ante Gotovine, koju su izbacili iz službe i protjerali godinama bez mirovine. To je Stipe Mesić koji po Izraelu tvrdi da je genetski Židov, još od 16. stoljeća od pokrajine Ciganlije, odakle su njegovi Cigani. Sada u vrijeme Dana Cigana u RH, 8. travnja, Stipe Mesić je bio glavni zabavljač Cigana u Zagrebu. No to mu nitko ne spočituje što je Ciganin. Ali zašto je to skrivao cijelo vrijeme kao i srpsku pripadnost svoje žene Milke, koja potječe iz četničke porodice kako poznavatelji tvrde.

Njegov nasljednik je Ivo Josipović, kojemu da je i žena i majka srpsko-crnogorske pripadnosti, a otac poznato udbaško zlo... Predsjednik Hrvatskog Sabora je Luka Bebić, kojemu je otac poginuo na Sutjesci u partizanima. A nedavno izjavljuje kako je ponosan na svoj SKJ. Jadranka Kosor je iz miješane obitelji kao SKOJ-evka i pripadnica Pokreta za Jugoslaviju. To je onaj Pokret koji je nikao u Hrvatskoj u vrijeme srpske agresije. Htjeli su tu nesretnu tamnicu Hrvata produžiti Hrvatima, ali nisu uspjeli zahvaleći veličanstvenom otporu golorukog hrvatskog naroda. I evo sada ti tipovi vladaju Republikom Hrvatskom.

I jedini zastupnik u Hrvatskom saboru je predsjednik HSP-a po imenu i prezimenu Daniel Srb, koji je od nedavno protiv ulaska RH u ovu i ovakvu EU. I sada je HSP pokrenuo Peticiju sa sljedećim točkama koje se nalaze i na portalu HSP-a, koje glase:

1. Trenutačno zaustavljanje aktivnosti oko završetka pregovora s EU!

2. Obustava progona hrvatskih branitelja zbog djelovanja u Domovinskom ratu, te trenutačno puštanje iz zatvora svih do sada zatvorenih branitelja.

3. Ukidanje Zakona o općem oprostu i revizija njegove primjene!

4. Podizanje optužnica protiv odgovornih u Srbiji zbog zatvaranja Hrvata u koncentracijske logore gdje su mučeni, silovani i ubijani mjesecima.

5. Osnivanje saborskog istražnog povjerenstva zbog utvrđivanja odgovornih zbog krivotvorenja i predaje ratnih transkripata iz Predsjedničkog arhiva.

To je tih pet točaka HSP-a zbog kojih se održava valjda sada jednomjesečno potpisivanje u RH. Nadamo se da će se masovno odazvati hrvatski narod! Pokažimo svima da nas ovakva EU ne zanima! Da odbacujemo obmanjivanje i ucjenjivanje hrvatskoga naroda na svim područjima. Ne dozvolimo ovoj izdajničkoj, vladajućoj strukturi da nas prodaje i plaši kao što to izjavljuje ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković: "Ako nećemo u EU onda moramo na Balkan!" Druže Jandrokoviću, nećemo ni u EU ni na Balkan! Zar se nismo suprotstavili Balkanu bez pomoći EU?!

>>Dvije opcije koje nisu opcije - Jandroković: Želimo li da Hrvatska bude europska ili balkanska?

Bit ćemo Slobodna Hrvatska Država koja je bila i ostala cilj naše povijesne borbe!

Uz želje svim čitateljima za Sretan Uskrs!

 

Mate Ćavar